A lap

Kedves Olvasó!

A világban zajló események folytonos változást eredményeznek. Ezeknek néha örülünk, és van, amikor bosszankodunk – az azonban elkerülhetetlen, hogy a változásokat érzékeljük. A megtakarítások kezelésekor, befektetéskor ezeket a mozgásokat elemezzük, értékeljük és nem utolsósorban a jövőbeni lehetséges fejleményeket becsüljük meg. Ezek a becslések igen komplex, összetett folyamatok százainak az eredményei. Önmagában már a világban zajló események figyelemmel kísérése és megértése is kihívás, sokszor mégis talán az egyik legizgalmasabb része a befektetéskezelésnek.

A jelenlegi lapszámban (is) ilyen jelenségeket mutatunk be. Olvashatnak makroökonómiai, monetáris, jegybanki kérdésekről a jelenlegi svéd példa bemutatásával, némi reflektálással a magyar helyzetre. Bemutatunk kereskedelempolitikai ügyeket, miután a sokak által bírált amerikai elnök egy ugyancsak sokak által vitatott eszköz bevetésével kereskedelmi háborút (de legalábbis feszültséget) készül gerjeszteni. Lesz szó a lassúnak semmiképpen nem nevezhető kiskereskedelmi változásokról, amelyeket az internetnek köszönhetünk (egyre többet rendelünk már online) és elemezzük a szakma által spin-off-nak nevezett vállalati kiválásokat is.

Mindeközben éppen magunk mögött tudhatjuk az olasz parlamenti, valamint az orosz elnökválasztást, és előttünk a – talán legtöbbeket érdeklő – magyar parlamenti voksolás. Ez utóbbi fog lázban tartani sokakat, de pihenésképpen (vagy azért, hogy a nagy zajban valamivel eltereljük a figyelmünket), nem lebecsülve a felsorolt politikai erőpróbák jelentőségét, érdemes egy-egy írást elolvasni a mostani számból is.

Egy biztos. A körülöttünk zajló események a jövőben is sok érdekes kérdést fognak felvetni, amelyeken érdemes lesz elgondolkodni, amelyeket érdemes lesz még jobban, alaposabban megismerni. Azért, hogy az említett ügyeket átgondolva egyikből-másikból befektetési döntés is szülessen. De ez már egy másik történet.

Bilibók Botond
vezérigazgató

 

A legújabb lapszám tartalmából

  • Kiváló kiváló vállalatok
  • Svéd tanulság az MNB-nek
  • Trump hadüzenete Kínának
  • Az Amazon-hatás
  • Uberkárosultak
  • SpaceX: Vigyázz, kész, Mars!
  • Központi bank központ nélkül

A lap negyedévente jelenik meg 

2018. I. negyedév: 2018. április 4.
2018. II. negyedév: 2018. július 4.
2018. III. negyedév: 2018. szeptember 26.
2018. IV. negyedév: 2018. december 12.
Éves előfizetés díja 2400 Ft.
Az előfizetés részleteiért kattintson ide!
Előfizetéssel kapcsolatosan az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet hétköznapokon 8.00 és 16.00 óra között: Beledi Szilvia: +36 30 655 9116 vagy elofiz@haszon.hu
Online is előrhető a 
digitalstand.hu oldalán.

Impresszum
Lapalapító: Bilibók Botond, felelős szerkesztő: Dávid Alexandra (alapblog@alapblog.hu)
Szerzők: Balásy Zsolt, Bilibók Botond, Cser Tamás, Karácsony Tamás, Móricz Dániel, Szabó Balázs, Szabó Dávid, Welsz Edit
Design: Tar József
Logóterv: GRUND Kommunikációs Kft.
Karikatúra: Kustán Roland
Laptulajdonos: HOLD Alapkezelő Zrt.
Szerkesztőség címe: 1123 Budapest, Alkotás u. 50. Telefon: +36 1 803 8899
E-mail: elofiz@hold.hu vagy kapcsolat@hold.hu
Kiadja: Haszon Lapkiadó Kft., 1036 Budapest, Lajos u. 78.
Nyomda: Pauker Nyomdaipari Kft.
Terjeszti: Magyar Posta Zrt., Haszon Lapkiadó Kft., HOLD Alapkezelő Zrt., HOLD Alapforgalmazó Zrt.