Az unortodox blogger

Sokan elsősorban Matolcsy György miniszter unortodox gazdaságpolitikájára koncentrálnak, pedig nem csak ebben alkotott maradandót. Simán el tudom képzelni, hogy a még meg nem írt történelemkönyvekbe sokkal inkább, mint unortodox blogger (copyright K.I.) kerül be, aki a blog műfaj presztízsének emeléséért kiemelkedően sokat tett.

A Wikipédia definíciójából önkényesen kiemeltem néhány mondatot: a blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e. ..a blogok többsége nyilvános weblapként működik bármely internethasználó által elérhetően…témája sokrétű: lehet egyszerűen egy interneten közzétett személyes, egyéni napló, de lehet egyéni vagy csoportos politikai véleménynyilvánítás vagy üzleti jellegű kommunikáció eszköze is…a blogok gyakorlatilag semmiféle formai vagy tartalmi megkötéssel nem rendelkeznek, bár többségük továbbra is hosszabb-rövidebb, döntően szöveges bejegyzésekből áll…

Ismerve a nemzetgazdasági minisztérium vélhetően a miniszterhez kötődő közleményeit (lásd. alább), egyértelműen megállapítható, hogy Matolcsynak sikerült a blog műfajt felemelni a minisztériumi közlemények szintjére. Nem tudom, hogy vajon az elektronikus közigazgatás részeként valósul meg az akció, de én a magam részéről szívesen olvasgatom a minisztérium honlapján a miniszterelnök „jobbkezének” közvetlenül, érthetően megfogalmazott véleményét a hitelminősítőkről, Járai Zsigmondhoz fűződő barátságáról vagy éppen arról, hogy szerinte ki is Kopits György és miért gyengül a forint.