Grépfrút

Egy remek felvilágosító cikk arról, hogy szinte minden ma fogyasztott zöldség és gyümölcs genetikailag módosított vagy éppen klónozott, mesterségesen mutált, nem sok közük van már a természetben fellelhető vad ősökhöz, kb. mint az öklömnyi szilvának a kökényhez, szóval a génmódosított terményektől való hiszterizált félelem nevetséges és irracionális. Simán organikusnak el lehet ma adni egy piros bélű grépfrútot, amit sugárkezeléssel elért mesterséges mutációval hoztak létre pár évtizede. Emlékeztek, hogy régebben milyen rossz izű volt a grépfrút, milyen vastag volt a külső/belső héja és mennyi bosszantó mag hemzsegett benne? (Még régebben: ha egyáltalán lehetett kapni valamit a hámozhatatlan és zöld kubai narancson kívül.) Ez a mostani sokkal finomabb, nagyon lédús és alig van magja, csodás gyümölcs, persze, hogy emberi beavatkozás, genetikai változtatás fantasztikus terméke. Hála neked génmódosítás: