A Brexit hatásai

Óriási, kígyózó sorok és üzemanyaghiány, a sofőrök hiánya miatt nem jut elég üzemanyag a kutakra, több kút be is zárt, erre a fogyasztók felvásárlásba kezdtek, tovább fokozva a hiányt. A brit kormány végül megtört és engedélyezte pár ezer “átmeneti” vízum kiadását EU-s sofőrök, illetve szárnyasfeldolgozóban dolgozók számára, mert ott sincs munkaerő. Ezzel kinyílt Pandora szelencéje, mert más iparágak miért is ne kaphatnának ilyen “átmeneti” segítséget?

Az európai fuvarozók szövetsége viszont figyelmeztetett, hogy a britek ne számítsanak sok jelentkezőre, mert egyrészt az EU-ban is hiány van sofőrből, másrészt az EU-ban magasabbak a bérek. És mindemellett az EU-ban jobbak a munkakörülmények, több kamionpihenő van kiépítve, és nem is kell a határokon várakozni, hiszen határok nincsenek. A vészmadarak már a karácsony elmaradását jósolják Nagy Britanniában, se pulyka nem lesz, se aki kiszállítsa, úgymond.

Ha a Cancel Christmas rettegés túlzás is, a közös szabadpiac árleverő áldásaiból kiszállni őrültség, a fogyasztóknak vastagon meg kell majd fizetni ennek az árát, előbb-utóbb lesz majd minden, sofőr is, pulyka is, benzin is, de sokkal drágábban.

Forrás: Vakmajom a Facebookon