A Euromoney öt díját zsebelte be a Concorde Alapkezelő

A Euromoney éves felmérése szerint a Concorde Alapkezelő 2011. évi eredményei alapján öt kategóriában is első helyet ért el a magyar privát banki szolgáltatók között. A magyar szolgáltatók között a legjobban teljesít többek között az abszolút hozamú portfóliókezelésben és a családi vagyontervezésben is.

A rangos nemzetközi pénzügyi szaklap, a Euromoney, minden évben az egész világra kiterjedő felmérést végez privát banki és vagyonkezelési szolgáltatásokat nyújtó pénzintézetek körében. Rangsorolásuk során számos tényezőt figyelembe vesznek, így például megvizsgálják a szolgáltatások körét és minőségét, a kiszolgálás színvonalát, de a versenytársaktól is kérnek egy általános értékelést. Az összesített eredmények alapján a Concorde Alapkezelő több kategóriában is első helyezett lett. A magyar privát banki szolgáltatók között a dobogó tetején végzett családi vagyontervezésben, private banking ügyfeleknek vállalati tanácsadásban, részvény portfóliók kezelésében, kötvény portfóliók kezelésében, és az abszolút hozamú portfóliókezelésben is.
Bilibók Botond, a Concorde Alapkezelő vezérigazgatója az eredményekkel kapcsolatban elmondta, hogy a díjak különös jelentőséggel bírnak számukra. Hozzátette, hogy amikor a piacok szárnyalnak, nem nehéz jól teljesíteni, azonban, most a nemzetközi pénzügyi válság időszakában is elmondhatjuk, hogy a privát ügyfeleink általunk kezelt vagyonának összege nagymértékben emelkedett, ami egyrészt azt jelzi, hogy elégedettek voltak a munkánkkal, így megtakarításaik nagyobb részét bízták ránk, másrészt pedig azt, hogy portfóliókezelőink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, észrevették és kihasználták a válságból adódó lehetőségeket.

Forrás: Privátbankár.hu – 2012. február 9.