Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Sikeresen zárult a Tokiói Olimpia a magyarok számára, és az érmesek kemény munkájuk elismeréseként sok millió forint állami jutalomra jogosultak. Mibe invesztálnak a sportolók általában az így megszerzett vagyonból és mit tart a legjobb befektetésnek egy szakértő ekkora összeggel jelenleg?

Újabb intő jel érkezett arra, hogy az USA szinte monopóliumként működő tech cégeit a közeljövőben megregulázzák. Mindeközben már Kínában is zajlik a hasonló vállalatok hatalmának megtörése, így az országgal szemben fennálló verseny is egyre kevésbé szól már a szabályozás megkezdése ellen.

A magyar lakosság befektetéseinek magas százalékát teszi ki ingatlan, ezért sokakat érintő kérdés, hogy hogyan alakulhat a jövőben a piac. Cikkünkben a koronavírus, az infláció és a hitelfizetési moratórium lehetséges hatásait vizsgáljuk az iparágban.

Merre tart az EURHUF árfolyam? Mitől függ a mozgás? Folytatódik-e a magyar fizetőeszköz csúszó leértékelődése? Ezekre a kérdésekre próbálunk meg cikkünkben tömören válaszolni.

 

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Ha az ECB továbbra is szabályozza a bankárok által megkapható bónuszok összegét, akkor az iparág szereplői között komoly kivándorlási hullám indulhat meg a sokkal magasabb fizetésekkel kecsegtető USA felé.

Hatalmas a munkaerőhiány a turizmus és vendéglátás szektorában, egymástól próbálják magasabb fizetéssel átcsábítani a munkáltatók a dolgozókat. Az iparág bizonytalanságát tovább növeli, hogy bár a szeptemberben megrendezésre kerülő több nemzetközi esemény miatt megnövekedhetne a turisták száma, viszont nem kizárt az sem, hogy az esetszámok növekedése miatt lezárások jönnek.

 

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Sokan gondolják, hogy digitális jegybankpénzek megjelenésével megszűnik a dollár dominanciája. Miért lehet ez egy téves aggodalom, akárcsak 50 éve a Bretton Woods-i rendszer megszűnésekor?

Tekintélyes akvizíció: A Goldman Sachs felvásárolja az NN csoport alapkezelői üzletágát, így megduplázva a vállalat által Európában kezelt vagyont.

 

Tovább a cikkhez
Érdekesség

Újra bebizonyosodik, hogy a social média oldalak vezetőinek kezében hatalmas felelősség összpontosul. Mit kezd a Facebook és a Twitter vetetése a Tálibok által kezelt, hatalmas követőtáborral rendelkező oldalakkal?

 

Tovább a cikkhez