A Kárpát-medence géniusza

vicc

Mottó:

Ez most vicc vót idesapám?

Nem fiam, ez komoly.

Na akko jó!

Mert viccnek kissé erős.

A tündérmese folytatódik…

 

Mindannyian érezzük, hogy csupán egy, egyetlen ember van a minisztériumban, aki ennyire frappánsan, elegánsan, finom humorral zúzza porrá az ellenséget, a spekulánsokat és a hitelminősítőket.

Semmi pénzért nem engedné át a megsemmisítő csapás lehetőségét a kollégáknak, a külügynek vagy akár a miniszterelnöknek, tudja, hogy ki kell használnia tapintható szellemi előnyét, amely bárkivel szemben folyamatosan nő. Tavaly még megtévesztésül nyers, kendőzetlen szókimondással „paterolta haza” az IMF-et, a múlt pénteken pedig már saját fegyverükkel győzte le a hitelminősítőket: leminősítette őket. Az ismét divatba jövő Virág elvtársat idézve: „Nem lennék most a helyükben.”

Csodálatos munkabírását bizonyítja, hogy többfrontos harc keretében még arra is volt energiája, hogy mindössze két órás időeltolódással a minisztérium honlapjának főoldalán Oszkó Pétert is szembesítette önmagával. (Hiába, ha tolul fel az ihlet, nem szabad visszatartani!)

Nem csodálkoznék rajta, hogy a szembesítés kíméletlen metsző éle őrületbe kergetné Oszkót, de ez most nem fontos.

A lényeg, hogy most már végre mindannyian megnyugodhatunk, ennyi kiváló eredmény után a legmegfelelőbb kezekbe helyezte a miniszterelnök az EU főtárgyaló feladatot, dőlni fog a lóvé, nyilván nem akarják megkockáztatni az európai partnerek, hogy ők is a hitelminősítők sorsára jussanak.

A tündérmese folytatódik…