A lap – Befektetések hosszú távon

Megjelent az A lap című negyedéves magazinunk legújabb száma, amely kapható az újságárusoknál és a benzinkutakon.

TARTALOM

Befektetések hosszú távon

Augusztus közepén egyetlen hét alatt 10-15 százalékot esett a világ összes részvényindexe. Az esésre számos okot találhatunk (lassuló világgazdaság, fejlődő piaci problémák, a jüan leértékelése egy héttel korábban, a Fed közelgő kamatemelése), a mozgás sebessége mégis meglepő. Az elmúlt évben ez már nem az első ilyen, úgynevezett „flash crash”, 2014 októberében a hatalmas forgalmú amerikai államkötvények piacán lehetett megfigyelni még ennél is intenzívebb mozgást. Vajon ilyen rövid idő alatt ennyire drasztikusan megváltoztak volna a világgazdasági folyamatok? Vagy valami más oka van a mozgás hevességének?

Hogyan lesz 1 dollárból 181?

Az aranybánya árfolyamok és a bányászbéka

Elektromos (ön)vezetőképesség

Az elektromos autózás előretörése kapcsán érdemes felidézni az autógyártás hőskorát. Van mit tanulnunk a múltból. A 19. és a 20. század fordulóján csupán néhány tízezer jármű futott Amerika útjain. Nagyobb részük a gőzmozdonyokból már jól ismert elven működő külső égésű motorral szerelt, gőzzel hajtott kocsi volt, de addigra megjelentek a belső égésű benzinmotorok is. És meglepő módon az autóállomány bő harmada elektromos hajtású volt. Hova tűntek egy évszázadra az elektromos autók?

Amit tudni akart a befektetési alapokról

Meddig tart az állami jókedv a kötvények piacán?

A magyar államkötvények hozamszintje egyre mélyebbre süllyedt az elmúlt 4 évben. Borzasztóan jó hír ez egy olyan ország számára, amelynek államadóssága az éves GDP háromnegyedét teszi ki.

Mi lesz, ha elfogy a brüsszeli manna?

Alaphumor

Keresse a kiemelt újságárusoknál és a benzinkutakon. Előfizetési ajánlatunkért kattintson ide!