A lap – Jól nézze meg, mit takar a jó kinézet!

A mai napon megjelent az A lap című negyedéves magazinunk legújabb száma, amely kapható az újságárusoknál és a benzinkutakon.

Tartalom

Jól nézze meg, mit takar a jó kinézet! – A menedzsmentlélektan fortélyai

Egy vállalattal kapcsolatos befektetési döntés meghozatalánál a számszerűsíthető fundamentumok mellett nagyon fontos a társaság menedzsentjének pontos felmérése, helyes megítélése. A közgazdászok többsége gyorsabban ítél a számok alapján és kissé elbizonytalanodik, amikor az adott cég vezetésének minőségét vizsgálja. Van azonban három kapaszkodó, ami nélkülözhetetlen az eligazodásban…

Tőzsdei rulett és a piac emlékezete

A piaci szereplők viselkedését közel sem csak az aktuális árszint határozza meg. Hatással van rá az is, hogy miként és milyen úton jutottak el oda. A befektetők egészen máshogy érzik magukat, ha a közelmúltbeli hatalmas eséssel vagy éppen ellenkezőleg, gigantikus emelkedéssel érnek el ugyanahhoz az árhoz. Ami befolyásolja aktuális döntéseiket. Az út tehát számít, a piacnak van memóriája. És ezt statisztikailag is igazolhatjuk.

Románia sikerreceptje

Részvénypiaci kilátások Európában?

Fogadás az EKB és a német államkötvények ellen

Szembeszállni a jegybankokkal? Az államkötvények áresésére játszani? Különösen Németországban? A legtöbben valószínűleg őrültségnek tartják az ötletet, hiszen az EKB tömegesen vásárolja ezeket a papírokat, ráadásul a német költségvetés hiánya is eltűnt, úgyhogy nem várható a lejárónál nagyobb mennyiségű új kibocsátás. Alaposabb vizsgálódás után azonban kiderül: igazából az a meglepő, ha valaki nem ezen töri a fejét.

Interjú Marc Faberrel

Meddig tarthat a tőzsdei fellendülés?

Beszéljünk a lényegről! – A biztonságról a botrányok árnyékában

Miért nem robban az ingatlanpiac?

Ki lesz az első? – Előbb emel az EKB, mint a Fed?

alaphumor

Keresse a kiemelt újságárusoknál és a benzinkutakon. Előfizetési ajánlatunkért kattintson ide!