A Mátrai Erőmű megvásárlása lassan lezárul

„A miniszter közölte, hogy a Mátrai Erőmű megvásárlása néhány hónapon belül zárulhat le. Az átalakítás értékét a következő évtized technológiai újdonságaitól függően 200-300 milliárd forintra becsülte.”

Józan paraszti ésszel te mennyit fizetnél egy erőműért, ami évente stabilan 5-10 milliárd veszteséget termel, és még az állam szerint is 2-300 milliárdot (!) kell majd beletolni? Fizetni? Semmit. Ha az eladó fizetne súlyos tízmilliárdokat, hogy megszabaduljon a pénzzabáló csődtömegtől, talán megfontolandó lenne az üzlet, mert gyors bezárás esetén tán lehetne keresni rajta. Ehhez képest az állam az adófizetők pénzéből még fizetett érte 17,44 milliárdot. A 2-300 milliárdos jövőbeli kiadásért.

A summa végén biztos azért van az induripinduri 440 milliócska, mert a véres verejtékkel folytatott, éjjel-nappali, maratoni, külön operatív törzses tárgyalási folyamatban olyan tudományos modelleket is bevetettek az egymással kőkeményen csatázó felek, ami ilyen precízen belőtte a végső értéket. Nem ám 17 mrd, nem is 18, de még csak nem is 17,5, hanem egészen pontosan 17,44, patikamérlegen lett kimérve az ár, szinte tíz dekánként, mint a párizsi hó végén, 9 és 12 óra között a boltban.

Forrás: Vakmajom a Facebookon