A remek Bush beszéd átirata

Nem veszett el az amerikai Szabadság Szelleme, csak átmenetileg szunyókál: a bezárkózás, a szabad társadalom és a szabad piac értékeitől való elfordulás nem átható és nem is tartós jelenség.

„Biztonságunkat és jólétünket csak a bölcs és tartós globális elkötelezettségben találjuk meg: új piacok kimunkálásában az amerikai áruk számára. A biztonsági kihívásokkal való szembeszállásban, mielőtt azok teljes mértékben megvalósulnak és elérik a partjainkat. A globális egészség és fejlődés előmozdításában, amelyek alternatívát képezhetnek a szenvedéssel és az elkeseredettséggel szemben. A tehetség, az energia, a vállalkozás idehívásában az egész világból. Azzal, hogy fénylő reménységként szolgálunk a menekülteknek és hangot adunk a másként gondolkodóknak, az emberi jogok védelmezőinek, az elnyomottaknak.

Nem lehetünk vakok arra a gazdasági és társadalmi változásra, melyet a globalizáció okoz. Sok embert hátrányos helyzetbe hoz. Dühösek. És frusztráltak is. Hallanunk kell őket és segítenünk kell nekik. De nem kívánhatjuk, hogy bárcsak ne lenne globalizáció, ugyanúgy, ahogy nem tehettük meg ezt az agrárium forradalmával vagy az ipari forradalommal. A szabad társadalmak egyik fő erőssége, hogy képesek alkalmazkodni a régi struktúrákat leromboló gazdasági és társadalmi változásokhoz.”

Forrás: Vakmajom a Facebookon