Agypusztító internetadó

Ha van valami, amivel jó nagy rombolást lehet okozni egy nép fejlődésében, az az oktatás, kultúra, és egyre inkább az információhoz, a hatalmas mennyiségű adathoz, tudáshoz való hozzáférés nehezítése, drágítása. Ebből a szempontból a Magyarországon belengetett internetadó kifejezetten jól teljesít:

Miközben az egész világ kezd átállni az online adatok áramlására, amelyekhez a hozzáférés mindenki számára egyre fontosabb, mi ezzel a lépéssel levágjuk magunkat róla. Ha fizetni kell, mindenki kétszer is megnézi, hogy mit tölt le, milyen adatot néz meg, az online adatáramlás helyett megint pendrive-val, meg lassan 5,25-ös floppydisk-kel fogunk szaladgálni, mindenki életét megnehezítve, a fejlődést lassítva, eszement többletköltségeket okozva magunknak. Nehezebbé és drágábbá válik mindenki számára a munkavégzés, nem csak a szórakozás.

www.index.hu

Ez kb. olyan, mintha  egy településnek lenne autópálya kapcsolata, de egyszer csak úgy döntenének, hogy azt befalazzák. Biztos, hogy a világ szellemi infrastruktúrájához való kapcsolódást, a jövőbeni fejlődési potenciálunkat kell megadóztatni? Azt gondolom, hogy a hosszútávú növekedési kilátások szempontjából ez rombolóbb, mint a bankadó.

Nem tudom ki találta, ki, de igazi agyrém.

Forrás: www.zsiday.hu

Fotó: technet.hir24.hu