Az élet értelme

100 kiválasztott amerikai válasz arra kérdésre, hogy mi ad értelmet az életednek. Vicces, szomorú, felemelő, meghökkentő, tragikus, elgondolkodtató sorok. Párat kiragadva:

„A haláltól való félelem visz előre és a napkelte ragyogása.”

„Jelenleg nem nagyon vagyok elégedett az életemmel. Otthon élő anya vagyok, az életem végtelen monotónia és káosz (…), talán, amikor felnőnek, lehetnek hobbijaim, karrierem és talán még barátaim is.”

„Sosem vagyok elkeseredve, és csak okkal vagyok szomorú. Áldottnak gondolom magamat – imádom az életemet és azt kívánom, bárcsak örökre ilyen maradna, de tudom, hogy ez a kívánság nem teljesülhet.”

„Család, Isten, haverok, fegyverek, munka…, ebben a sorrendben.”

„A fiam nem áll szóba velem. Ez egy félreértés. A fiam apja és a családja nem akarja, hogy a fiam kapcsolatban legyen velem. A volt férjem hazug. Az egyetlen dolog, ami értelmet ad az életemnek, hogy hozzájárulhatok a fiam életéhez és ajándékcsomagokat küldhetek az unokáimnak.”

„Szeretek segíteni valakinek, ha tudok, és templomba járni. Meg játszani ezen az iPaden.”

„Hosszú órákat sétáltam az utcán, néha napi húsz mérföldet. Felnyitotta a szememet a közben látott sokféle módon, sokféle szinten megélt élet. Az az igazság, hogy bármelyik pillanatban megváltoztathatjuk az életünk menetét. Nincs kifogás, nincs magyarázat, nincs halogatás, ami megéri azt a megbánást, ha nem tesszük.”

„A szerelem, a remény, a félelem és rendszertelen jövedelmek kombinációjában élek.”

„Az élet mindig lehet rosszabb, tehát 100%-osan elégedett vagyok azzal az élettel, amit élek. Egyetlen dolog, ami frusztrál, az ún. „melegjogok” és az, ahogy anyaként az egészségügy az oltásokat le akarja tolni a torkomon.”

„Még egy éve is kilátástalan volt a helyzetem, mert nem tudtam elképzelni az életemet fájdalom, és a fájdalomcsillapítóktól való függés nélkül. Mostanra a krónikus fájdalmamat csökkentették, és a narkotikus fájdalomcsillapítóktól való függésem is csökkent.”

„Egyetlen negatívum az életemben, hogy érdekel a politika. Sírok az országomért, a környezetért és a társadalomért.”

„Repülni, vezetni a Harley-mat és élvezni egy jó pohár bort.”

Forrás: Vakmajom a Facebookon