Bevezető

Kedves Olvasónk!
Egy rendhagyó magazint, az A lapot indítottuk útjára, mely igazi 21. század eleji történet.
A sztori húsz évvel ezelőtt kezdődött, amikor néhány lelkes ember  a bankoktól, biztosítóktól független pénzügyi vagyonkezelő társaságot indított.

Ez a társaság a magyar piacon kiemelkedően sikeres két évtizedet tudhat maga mögött. Nem egészen tíz évvel ezelőtt két stratégiai döntést hoztunk, ami elvezetett ahhoz, hogy nyomtatott formában is megjelenjenek a gondolataink. Akkor határoztuk el, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a privát vagyonkezelésre, azaz a magánszemélyek számára végzett szolgáltatásainkra, és lakossági ügyfeleinknek ún. abszolút hozamú befektetési alapokat hoztunk létre.

Az internet megjelenésével megváltozott mindannyiunk élete. Míg régen a pénzügyi vagyonkezelés területén is az információ megszerzése volt igen nehéz és fáradságos feladat (húsz évvel ezelőtt, amikor kezdtünk, akkor még javában így volt), addig ma olyan információ-dömping van, hogy annak szűrése, felhasználása jelent komoly kihívást.

Megjelent a blog műfaja. Mi is ezzel indítottunk, ez volt a második stratégiai döntés. Ötletadónk a Vakmajom.hu volt, nagyon szerettük olvasni. Aztán rákaptunk számos más, zömmel külföldi blogra. Az addig igen zárt pénzügyi kezelés, tőzsdézés világa hirtelen megváltozott és azzal szembesültünk, hogy ebben a fantasztikus információs szabadságban ez a műfaj és eszköz lehetőséget teremt arra, hogy közelebb hozzuk az érdeklődőkhöz ezt a szakmát. Így indult útjára az Alapblog.hu.

Mindenki temeti a nyomtatott sajtót. Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de azt tapasztaltuk, hogy amikor az Alapblog.hu anyagaira támaszkodva az A lapot kinyomtattuk és ügyfeleinknek, partnereinknek elküldtük, sok pozitív visszajelzést kaptunk és az Alapblog olvasottsága is megugrott. Az érdeklődésre tehát nem lehet panasz.

Ez a lap nem üzleti vállalkozás. Inkább azt tükrözi, hogy van ma Magyarországon egy olyan szakmai műhely, amely őszinte hivatástudattal komolyan veszi a dolgát és a legnagyobb márkanevek mellett is megállja a helyét a versenyben.

Bilibók Botond
vezérigazgató

 

A legújabb lapszám tartalmából

  • Alacsony kamatok mindörökké – A QE után is van élet
  • A növekedés jó dolog – Akkor miért nem ezt hajszoljuk befektetőként?
  • Irány a tőzsde!
  • A holland posta tündöklése és … – A PostNL-sztori
  • Csak óvatosan az euróval! – Interjú Soros Györggyel
  • Vagyoni és jövedelmi egyenlőtlenségek – Miért keres jobban a szomszédom?
  • Mivel érdemes kiváltani a bankbetétet?
  • Példátlan gazdaságpolitikai „kísérlet”
  • Az önbeteljesítő jóslatok titka – Ha elhisszük, hogy jó lesz, tényleg jó lesz?
  • alaphumor
A lap negyedévente jelenik meg 
2014. III. negyedév: 2014. augusztus 7.
2014. IV. negyedév: 2014. november 13.Kapható a benzinkutakon és a kiemelt újságárusoknál 550 Ft-os áron.
Éves előfizetés díja 1600 Ft.Előfizetési akciónkért kattintson ide!Előfizetéssel kapcsolatosan az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet hétköznapokon 9.00 és 16.00 óra között: Kalmár Beáta: +36 1 302 1131 vagy elofiz@haszon.hu

Impresszum
Lapalapító: Bilibók Botond, felelős szerkesztő: Dávid Alexandra (a.david@con.hu)
Szerzők: Bilibók Botond, Cser Tamás, Móricz Dániel, Orosz Gergő, Soós Péter, Szabó Dávid, Szabó László, Szőcs Gábor, Zentai Péter, Zsiday Viktor
Design és tördelés: Tar József
Karikatúra: Kustán Roland
Laptulajdonos: Concorde ALAPKEZELŐ Zrt. Szerkesztőség címe: 1123 Budapest, Alkotás u. 50. Telefon: +36 1 489 2299 E-mail: elofiz@con.hu vagy kapcsolat@privatvagyonkezeles.hu
Kiadja: Haszon Lapkiadó Kft., 1036 Budapest, Lajos u. 78.
Nyomda: Pauker Nyomdaipari Kft.
Terjeszti: Lapker Zrt., Magyar Posta Zrt., Haszon Lapkiadó Kft. és Concorde ALAPKEZELŐ Zrt.