Brexit-opera, legújabb felvonás

Még 2 év átmenetet kérünk, 2021-ig minden maradjon a régiben, papíron már kiléptünk, de olyan lesz, mintha bennmaradtunk volna: szabad marad a mozgás, be is fizetünk a kasszába, addig csak kitaláljuk, mi a fene legyen, hogy ezt az egészet valahogy elsimítsuk: meg is együk a tortát, de maradjon is. Lehet, hogy ez lesz a megoldás, az örökös „átmeneti időszak”? (A döntésekben persze már nem tudnak részt venni, csak minden vonatkozik rájuk is.) Eszembe jutnak erről az „ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet fegyveres erők”… 45 év lett belőle.

És közben megtörtént az elképzelhetetlen: London betiltja azt az Ubert, ami mára nem csak egy szolgáltatás, hanem a város szociokultúrájának szerves része 40 ezer sofőrrel és 3,5 millió felhasználóval. Amíg a bíróság előtt lesz az ügy, addig azért működhet a társaság „átmeneti” formában. Egyesült Átmeneti Királyság.

Néztem, ki mit nyilatkozott Uber-ügyben, ez tetszett leginkább:

Tusk argued that “when Trump tries to roll back the clock and reinstate policies that are clearly outmoded or just plain dumb, European leaders love nothing more than to scoff, make snide remarks, and assert their moral superiority. But when it comes to protecting their own local entrenched interests, they act exactly like Trump and try to put the genie back in the bottle, regardless of logic, economics, or fairness. They’re no better than Trump. In fact, in some ways, they’re worse because they don’t even acknowledge the backwardness or hypocrisy of their actions.”

brexit x

Forrás: Vakmajom a Facebookon