Concorde Alapkezelő: módosított üzletszabályzat (jön az értékpapír-kölcsönzés, felfüggesztve a portfóliókezelés)  

A Magyar Tőkepiac mai számában került publikálásra a PSZÁF-nak még a karácsony előtti hét péntekjén (dec. 20.) hozott határozata, amelyben a Felügyelet jóváhagyta a Concorde Értékpapír Rt. módosított üzletszabályzatát, engedélyezte a brókercég részére értékpapír kölcsönzési tevékenység végzését, felfüggesztette – a Concorde kérésére – a portfólió-kezelési tevékenység végzésére vonatkozó engedélyét, megállapította a brókercég tevékenységi köreit és jóváhagyta a Concorde dematerializált értékpapírok nyilvántartására és ügykezelési rendjére vonatkozó szabályzatának módosítását.
A PSZÁF a Concorde Értékpapír kérelmére a portfóliókezelési tevékenység folytatására jogosító engedélyt 2003. január 1. napjától február 28. napjáig felfüggesztette. A portfóliókezelési tevékenységét a Concorde Értékpapírtól az idei év kezdetétől a Concorde Befektetési Alapkezelő Rt. veszi át, így január 1-jétől a Concorde Értékpapír már meglévő, illetve új ügyfelekkel szerződéseket nem köt, kizárólag a portfóliókezelt ügyfelekkel való, szükségessé vált elszámolásokat, egyeztetéseket folytatja le.
Immár az értékpapír-kölcsönzési tevékenységgel kiegészülve a Concorde Értékpapír az alábbi tevékenységek végzésére jogosult: bizományosi tevékenység, kereskedelmi tevékenység, jegyzési garanciavállalás, ügynöki tevékenység, az értékpapír forgalomba hozatalának szervezése és az ehhez kapcsolódó szolgáltatás, értékpapírok letéti őrzése és az azzal kapcsolatos nyilvántartások vezetése, értékpapír-letétkezelés, befektetési hitel nyújtása a befektetőknek, tanácsadás társaságoknak tőkeszerkezettel, üzleti stratégiával összefüggő kérdésekben és szolgáltatás vállalati fúziók és befolyásszerzés esetében, nyilvános vételi ajánlat útján részvénytársaságokban történő befolyásszerzés szervezése és az ehhez kapcsolódó szolgáltatás, befektetési tanácsadás, ügyfélszámla-vezetés, értékpapírszámlavezetés és értékpapír-kölcsönzés.

Forrás: Portfolio.hu – 2003. január 6.