Concorde Alapkezelőnél az Union Alapok

Az Union-Investment Hungária Rt. és a Concorde Befektetési Alapkezelő Rt. a mai napon bejelentette, hogy a Concorde Alapkezelő nyerte meg az Union által kiírt meghívásos pályázatot az Union-Investment által kezelt alapok átvételére.
Az Union-Investment Hungária Rt. tulajdonosai, a német Union Fonds Holding AG és a Takarékbank Rt. 2002 szeptemberében döntöttek a magyarországi alapkezelői tevékenység megszűntetéséről. A döntés mögött elsősorban a cégcsoporton belüli költségracionalizálás és a relatív kis méret szólt. A takarékszövetkezeti szektor alapkezelőjeként működő cég által három befektetési alapjában kezelt vagyon mértéke elérte a 2,5 milliárd forintot.
A pályázat elbírálásánál a Concorde Alapkezelő mellett szólt az általa kezelt alapok kiemelkedően jó teljesítménye és függetlensége. A nyertes pályázat alapján a Takarék Pénzpiaci Alap beolvad a Takarék Állampapír Alapba, melyet a jövőben a Concorde Alapkezelő fog kezelni.
A takarékszövetkezetekben a Takarék Állampapír Alap mellett várhatóan 2003. január 1-jétől megjelennek a Concorde Alapkezelő befektetési alapjai is.

Forrás: Portfolio.hu – 2002. október 24.