COVID-2019 design

A járvány kirobbanása óta szinte mást sem hallani mindenfelől, hogy a közösségi távolságtartásra vonatkozó szabályokat be kell tartania az embereknek. Ebből kifolyólag, azokban az országokban, ahol terjedni kezd a járvány, bezárják többek között az éttermeket, az edzőtermeket, mozikat, és a színházakat is.

Most azonban úgy tűnik, hogy az emberi kreativitásnak köszönhetően nem kell teljesen lemondanunk a sportolásról, vagy a finom ételek elfogyasztásáról.

A kanadai Torontóban, a Hotel X épületében található jógastúdió 50 jóga buborékot telepített a napokban. A buborék két méternél picivel szélesebb és közel négy méter magas.  Minden buborék fűtési és hűtési rendszerrel van felszerelve, lehetővé téve az órákon résztvevők biztonságos jógázását, miközben minimalizálja a vírus terjedésének kockázatát.

forrás:https://metro.co.uk/2020/06/24/exercise-class-individual-plastic-bubbles-means-people-can-workout-social-distance-12898131/

 

Mindeközben egy francia design tervező,  Christophe Gernigon feltalálta a Plex’Eat-et, ami az éttermekben használatos védőeszköz. A találmányt könnyen lehet használni. Plex’Eat-et felfüggesztik a helyiség mennyezetére, és a vendégek helyet foglalhatnak benne. Ezáltal egyrészt megvalósítható az emberek közötti távolságtartás, másrészt a vírus terjedésének lehetősége is jelentősen csökken az étteremben.

forrás:https://www.insider.com/a-restaurant-is-testing-plastic-shield-pods-keep-diners-safe-2020-5

Nem biztos, hogy az ábrázolt eszközök valós segítséget nyújtanak a vírus ellen, de a félelmek leküzdésére jók lehetnek. Valamint kiválóan illusztrálják azt a leleményességet, ami miatt talán jobb az emberre fogadni a vírus elleni küzdelemben.