Egy szakma, ahol a férfiak az egyeduralkodók

Amikor a befektetések világában mozog az ember, egy idő után különösen feltűnővé válhat, hogy a szakmában rengeteg a férfi. Viszonylag kevés figyelem hárul a nőkre, hiszen az alapkezelőknél dolgozó sztár portfóliómenedzserek és a nagy befektetési guruk is általában férfiak. Ebből már sejteni lehet, hogy a nők alulreprezentáltak a vagyonkezelői szakmában, olyannyira, hogy például az Egyesült Államokban csak tízből egy portfóliómenedzser nő.

Az alapkezelők túlnyomó része férfi

A Morningstar friss kutatási eredményeinek tanulsága szerint valóban egy férfiak által dominált hivatásról van szó, például Amerikában különösen alacsony a női portfóliómenedzserek száma, mindösszesen 10 százalékos arányban képviseltetik magukat. Ugyanakkor a világ többi részén sem sokkal jobb a helyzet, azzal lehet számolni, hogy globális szinten is ötből mindösszesen egy vagyonkezelő esetében áll nő valamelyik befektetési alap élén. Ez az arány pedig nagyon alacsonynak mondható, hiszen a hasonló képzettségi szintet igénylő munkákban (mint például jogász, orvos) jóval magasabb a nők aránya. Bár a nők még ezekben a szakmákban is alulképviseltetik magukat, hiszen arányuk 30-35 százalék körül mozog világszerte.

Ráadásul ez a tendencia az elmúlt években érdemben nem is változott, vagyis nem lett több nő a vagyonkezelői iparágban. Földrajzilag sem egységes a kép, ugyanis találunk olyan országokat is, ahol a nők nagyobb számban képviseltetik magukat (például Hongkong, Szingapúr, Franciaország és Izrael) és kiemelkedőnek számít a női alapkezelők aránya. Viszont vannak olyan országok, ahol a globális átlag alatt vannak jelen a nők a vagyonkezelői szektorban, mint például az USA-ban vagy Németországban.

Mi lehet az oka az alacsony aránynak?

Az teljes mértékben nem tisztázott, hogy miért ennyire alacsony a női portfóliómenedzserek száma világszerte. Több válaszlehetőség is adódhat, melyek között találunk olyat, ami biológiai-pszichológiai sajátosságokra vagy a nők eltérő társadalmi helyzetére vezeti vissza a jelenséget. Alapvető sztereotípiának számít, hogy a nők nem olyan jók a befektetések terén, mint a férfiak. Pedig számos tanulmány azt mutatja be, hogy a nők felveszik a versenyt a férfiakkal, sőt, néhány esetben még jobb hozamokat is képesek produkálni.

Valószínűleg ennek gyökere a kockázathoz való eltérő hozzáállásban áll. Kimutatták, hogy a női befektetők kevésbé bízzák el magukat, mint a férfiak és ennek az óvatosabb hozzáállásnak pontosan a magasabb hozam lehet az eredménye. A nők kereskedési aktivitása például sokkal kisebb, vagyis kisebb a valószínűsége, hogy egyik befektetésből a másikba ugranának.

Éppen ezért jobban kitartanak a befektetéseik mellett és csak akkor váltanak, ha meggyőződtek arról, hogy fordulat érkezett el. Az az elképzelés viszont távolról sem igaz, hogy a nők analitikus képességei alacsonyabbak lennének, sőt kimutathatóan a hosszabb távú célokra fókuszálnak. Ebből leszűrhető, hogy nem egyértelműen „férfias” szakmáról van szó.

Ami nagyon érdekes, hogy az alapokat kezelő nők nagyobb valószínűsséggel rendelkeznek CFA képesítéssel. Ez azért nagyon lényeges, mert bizonyítja, hogy szakmailag a nők is ugyanolyan felkészültséggel tevékenykednek a szakmában.

A befektetési szakma mégis a férfiakhoz köthető, aminek vélhetően történelmi okai is vannak, hiszen régen a nők körében nem volt szokás ilyesmivel foglalkozni (vagy nem is foglalkozhattak). Logikus magyarázat lehet, hogy mivel ma sem látni sok példát női portfóliómenedzserre, ezért a releváns képzettséggel bírók nem is tudják, hogy nyitva állnak a lehetőségek (hiszen például az elemzői szakmában több nővel találkozni).

Vélhetően itt egy kognitív torzítás is tornyosul a nők elé. Sok nő maga is úgy gondolja, hogy az alapkezeléssel túl nagy kockázatot kell a nyakába venni, és nem rendelkezik a megfelelő képességekkel, így maga a szakma sem ígér vonzó kilátásokat számára. Azonban az látható, hogy ennek objektívan nincs alapja.

Az aktívan kezelt alapoktól ódzkodnak a nők

Ha azokat az eseteket vizsgáljuk meg, mikor egy adott alapot nő kezel, még érdekesebb tények tárulnak elénk. A női portfóliómenedzserek többsége érdekes módon nem aktív alapokat kezel, hanem inkább az indexkövető passzív alapok vagy alapok alapjai élén áll. A tanulmány alapján a nők általánosságban kisseb valószínűséggel látják el olyan alap kezelését, ahol egyedi értékpapír-kiválasztás szükséges.

Erre egyrészről az lehet a magyarázat, hogy a passzív alapokra a növekvő népszerűség miatt nagyobb igény volt az elmúlt években, ami a szakmában dolgozó nőknek biztosított lehetőséget, hogy az alapok kezelését ellássák. Másrészről az aktívan kezelt alapok esetében nagyon fontos a saját meglátások, egyedi befektetési ötletek véghezvitele a portfóliómenedzser részéről, ezzel szemben a nők szívesebben osztják meg a felelősséget másokkal és hoznak befektetési döntéseket csapatban.

Az adatok alapján az is kiderült, hogy a nők kisebb eséllyel kezelnek egyszerre több alapot is, ami egyébként teljesen megszokott egy férfi portfóliómenedzser esetében. Viszont ebből következik, hogy a női portfóliómenedzserek az esetek kisebb részében tesznek nagy hírnévre szert a szakmában, hiszen általában egy-egy passzív alap köthető a nevükhöz.

Forrás:
www.nytimes.com
corporate1.morningstar.com
corporate.morningstar.com