Elismerte a legjobb hazai alapkezelőket a MoneyMoon

A MoneyMoon pénzügyi tanácsadó cég átadta díjait a legjobb hazai alapokat kezelő cégeknek.

A szerda esti rendezvényen Kiss Imre, a MoneyMoon ügyvezető igazgatója elmondta: objektív statisztikai adatok alapján választották ki az egyes kategóriákban a legjobb alapokat. Figyelembe vették a hozamok mellett a kockázatosságot is, a rövid és a hosszú távú teljesítményeket, a tőkevonzó képességet, sőt még azt is számításba vették, hogy a végtörlesztés időszaka alatt az egyes konstrukciók és az alapkezelők mennyi vagyont veszítettek.

A MoneyMoon Awards díjait 13 kategóriában osztották ki az alapkezelőknek. A legjobb pénzpiaci/likviditási alap kategóriában a rendkívül hasonló értékek miatt egyszerre két győztest is hirdettek, az Allianz és a Takarék Invest alapja is megkapta az elsőnek járó elismerést.

A legjobb eurós pénzpiaci alap a Budapest Alapkezelőé lett, a legjobb dollárost pedig az OTP Alapkezelő jegyzi. Az OTP-sek vitték el a legtöbb díjat az eseményen, ők nyerték meg a legjobb kötvényalap díját a Maximával, és az abszolút hozamú alapok körében szintén egy OTP-s alap, a Supra győzedelmeskedett.

Két elismerést szerzett meg a gálán a Brokernet csoporthoz tartozó Quantis Investment Management, az övék volt ugyanis a legjobb feltörekvő piaci részvényalap, és a legjobb devizában denominált konstrukció is. A kelet-európai részvényalapok közül a Dialóg Alapkezelőé nyert, a hazai részvényalapok körében pedig a Concorde Alapkezelőé lett a legjobb, míg a fejlett piaci részvényalapoknál a CIB alapja győzedelmeskedett.

A tőkevédett alapoknak járó elismerést az ebben a kategóriában piacvezető K&H Alapkezelő vihette haza, a legjobb ingatlanalap pedig az ebben a kategóriában egyes számú játékosnak számító Erste Alapkezelőé lett. A legjobb alapkezelő cégnek járó elismerést is kiosztották, ezt a díjat a Concorde Alapkezelő vehette át.

H.B.

Forrás: Világgazdaság – 2012. április 27.