Euromoney díjazott a Concorde Alapkezelő

A Concorde Alapkezelő első helyezett lett öt kategóriában a magyar privát banki szolgáltatók között az Euromoney 2011. évi felmérésében – közölte az alapkezelő csütörtökön az MTI-vel.

A rangos nemzetközi pénzügyi szaklap, a Euromoney minden évben az egész világra kiterjedő felmérést végez privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatásokat nyújtó pénzintézetek körében. Rangsorolásuk során számos tényezőt figyelembe vesznek, így például megvizsgálják a szolgáltatások körét és minőségét, a kiszolgálás színvonalát, de a versenytársaktól is kérnek egy általános értékelést.

Az összesített eredmények alapján a Concorde Alapkezelő első helyezett lett családi vagyontervezésben, privát banki ügyfeleknek vállalati tanácsadásban, részvényportfóliók és kötvényportfóliók kezelésében, továbbá abszolút hozamú portfóliókezelésben.

Bilibók Botond, a Concorde Alapkezelő vezérigazgatója a közleményben kifejti: amikor a piacok szárnyalnak, nem nehéz jól teljesíteni, cége azonban a nemzetközi pénzügyi válság időszakában is elmondhatja, hogy a privát ügyfeleinek kezelt vagyona nagymértékben emelkedett. Véleménye szerint ez egyrészt azt jelzi, hogy az ügyfelek elégedettek voltak a szolgáltatással, így megtakarításaik nagyobb részét bízták a Concorde Alapkezelőre, másrészt pedig azt, hogy portfóliókezelőik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, észrevették és kihasználták a válságból adódó lehetőségeket.

A Concorde Alapkezelő több mint 200 milliárd forint kezelt vagyonnal Magyarország legnagyobb független – nem banki és biztosítói – vagyonkezelő cége. A vagyonkezelés mellett tevékenységi körébe tartozik a pénzügyi tervezés, a befektetési tanácsadás, valamint az adó- és örökösödési tanácsadás.

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) 2011-es adatai alapján a Magyarországon található ötvenkilenc abszolút hozamú alapból a legnagyobb a Concorde Alapkezelőé és a tíz legmagasabb hozamot elért abszolút hozamú alap közül hatot a Concorde Alapkezelő kezel – tartalmazza a közlemény.

MTI

Forrás: Baranyanet.hu – 2012. február 9.

               Hír3.hu – 2012. február 9.

               Piacesprofit.hu – 2012. február 10.