Ez+az

India vagy két tucat kínai appot tiltott be, közte a 120 millió felhasználóval rendelkező Tik-Tokot, nemzetbiztonsági fenyegetésre hivatkozva. Az egyre militánsabb kínai rezsim érzékeny alsó fertályába rúgva.


A Samsung az amerikai Bloom Energy-vel kooperálva zéróemissziójú tengerjáró hajók fejlesztésébe kezd. Nagy bajban lesznek a messziről jött áruk miatt aggódók. (Persze mindig lesz új para)


Újabb vád a pártvezér ellen, hogy bűnszervezetben csapolta az EU-pénzeket. Egy másik korrupciós ügy miatt már amúgy is börtönben van, 42 hónapos büntetését tölti azért, mert két (2 db) pártalkalmazottat fiktív önkormányzati állásba rakott. Hol osztanak ilyenért 42 hónapot?? Romániában.


Interjú egy sikeres ingatlanpiaci befektetővel, magyarázkodnia kell, hogy a vagyonát tisztességes úton szerezte. Ide jutottunk, hogy a becsületes úton szerzett vagyont is már szégyellni kell, mert annyian vannak olyanok, akik az állam emlőjén lógva, közpénzből vagyonosodtak, vagy egyszerűen strómanok, bűnözők, jogállamban börtönben lennének. És ezt már senki nem furcsállja, pedig elfogadhatatlan. Ez a válaszban lévő “is”:

A legtehetősebbek között sok olyan sikerkovácsot látunk, akiről nehéz elhinni, hogy kizárólag a tehetsége repítette a top száz közé.

Ezeken a listákon Bojár Gáborok és Kürti Sándorok is szerepelnek vagy szerepeltek.”

Forrás: Vakmajom a Facebookon