Feladó nélküli csomag

Találós kérdés: Levélbombát küldesz, mit írsz a feladó helyére?

Gondolom nem a saját nevedet, nehogy rossz címzés esetén hozzád jöjjön vissza.

Feltételezem a tegnapi csomag feladói is hasonló problémával szembesültek, sajnos nem volt túl sok jelentkező, ezért a jól megszokott hosszadalmas “tárgyalások” során megtalálták szerencsétlen Széll Kálmánt.

Neki már nem lehet ártani, úgysem kerülhet be a 2014-ben 200 főre csökkenő parlamentbe, így a Moszkva tér helyett egy megszorító csomag névadója lehet. (Ezek után nyilván elbukja a Moszkva teret, hiszen Tarlós csak nem fog egy teret egy megszorító csomagról elnevezni!)

Hát ez nem volt túl elegáns mondhatnám, de az elmúlt húsz év politikájában mi volt elegáns? Igen, van amikor már nosztalgiázni sem lehet…

Mi van a csomagban?

Sokminden, ami támogatható és ami vitatható, ezekről sokat olvashattunk az elmúlt 24 órában.

Ami számomra a lényeg, hogy a teljes 40 oldalas anyagból egyértelműen lejön: A kormány megértette, hogy az ADÓSSÁGCSÖKKENTÉS elemi érdekében áll. Egyértelműen látják, hogy az alacsonyabb adósság alacsonyabb kamatokkal az adósságterhek csökkenésén keresztül kétszeresen növeli középtávon a kormány mozgásterét. Az egyensúly immár nem a titokzatos elvont pénzügyi körök, hanem az ország (fideszül: a magyar emberek) érdeke. Ez a lényeg, ez a zene, a többi csak zaj.

POZITÍV