Futni vagy vagyont kezelni – 2. rész

Január közepén írtam arról, megpróbálok felkészülni a Kékes futásra. Most hétvégén rendezik, húsvétkor teszteltem, sík terepen menne a táv. Közbeszólt az időjárás, 45 centiméteres hó borítja a Kékestetőt, a szervezők jelezték: a verseny meg lesz tartva, kollégám már a rajtszámot is átvette, én inkább sílécet ragadnék :). Nem várt esemény. Kevesen számítottak rá. A legelszántabbak így is mennek és megpróbálják lefutni a távot, remélem mindenkinek sikerül sérülések nélkül!

A felkészülés közben a vagyonkezeléssel is aktívan kellett foglalkozni, hiszen piaci események mindig vannak és nem is volt könnyű időszak. Sok aggodalom volt a francia választások, Trump-ígéretek, olajáresés körül, közben a részvényárak mégis emelkedtek.

Ahogy az áprilisi 45 centiméteres hóra nem, úgy az Agrokor cégcsoport csődjére is kevesen gondoltak. Több mint 100 darab saját márkája van, éves árbevétele közel 6,5 milliárd euró, ami a horvát GDP 15%-a. Sokan úgy vélték, a horvát állam biztos nem hagy csődbe menni egy ekkora cégcsoportot. Vagy mégis? Ki gondolta? Mi lesz a partnerekkel? Ki fog rájuk gondolni? A részvényesekre, kötvényesekre…? Ezek a jövő kérdései, sokat fogunk még hallani róla.

A verseny sajnos mégis elmarad, sok a váratlan esemény a futás esetében is, valami olyasmi lehet ez, mint ahogy arra is kevesen számítottak, hogy a Plotinus mégis tőzsdén marad, egyelőre. Szinte mindenki biztosra vette, hogy összejön annyi szavazat, ami elég lesz a tőzsdei kivonuláshoz.