Génmódosítása a koronavírus ellenszeréért

Európai civilek felszólítják az Uniót, hogy átmenetileg lazítson a génmódosítással kapcsolatos szabályozáson, hogy mielőbb ki lehessen fejleszteni a covid-19 elleni gyógyszert/vakcinát, amihez nagyban hozzásegíthet a génmódosított vírusok használata.

Ha van a járványnak pozitív hozadéka, az a modern technológiáktól való ódzkodás megtörése, hiszen hátráltatja a tudományos fejlődést és versenyhátrányban tartja Európát, amikor génmódosítással már egyre több, eddig gyógyíthatatlan, genetikailag kódolt betegséget sikerült legyőzni, életeket menteni. És a covidot is segíthet legyőzni: minél előbb megy a pokol fenekére az anyatermészet ajándéka, annál jobb.

The European Economic and Social Committee (EESC) called for steps to speed up clinical trials that include genetically modified organisms (GMOs). Some vaccines under development are based on genetically modified viruses. Current EU legislation does not take into account the possibility of speeding up clinical trials in a public health emergency. The EESC therefore welcomes a temporary adjustment of EU rules.

Forrás: Vakmajom a Facebookon