Hétvégi cikkajánló

Jó szórakozást!

A Holdblogról ajánljuk

Miért fogadtam a Bitcoinra? Szabó Dávid cikksorozatának második része.

Még mindig fáj az mnyp-k eltűnése.

Viszik a MÁP+-t, csak nem azok, akinek „kéne”.

Ügyfeleink kérdeztek a lakossági állampapírokról, válaszoltunk.

A gazdasággal van a baj, vagy a politikusokkal?

Tovább a cikkhez
A bálvány, aki sokat hibázik

„Régóta várja az inflációt. Masszívan elnézte a QE, a fiskális stimulus, mindennek a hatását. Nem értem, miért imádják annyira.”

Tovább a cikkhez
Akin az ostor csattan

Trump kétségbeesetten próbálja megvásárolni a farmereket, akiket a kínai ellenvámok leginkább bántanak. Eddig 28 milliárd dollár az ára.

Tovább a cikkhez
Egy legény talpon!

Azért egy központi bank emelgeti a kamatot: a norvég. Ami segít ebben: az olajpénzek. Amin nem segít: a korona így is gyenge.

Tovább a cikkhez
Buborék-gyanú

Ha a saját városodban nem bírsz megfizetni egy lakást, vegyél valahol vidéken…?

A lakásárak kétszer gyorsabban emelkednek, mint a bérek. Pedig az USA-ban a lakásárak még benne is vannak az inflációs kosárban.

Tovább a cikkhez
Never give up!

1986 után először: idén a bakelit lemezekből ismét többet adhatnak el, mint CD-ből!

Tovább a cikkhez
Az igazságon túl

Miért nem tudunk megegyezni az igazságról? Nem a trollok, buborékok vagy álhírek miatt. Egyszerűen csak a technológia elénk tette az első kézből származó információt, ezért nem bírjuk abbahagyni a vitát róla.

Korszakunk legújabb neve: antropocén. A kor, amikor az ember változtatta a környezetet. Nem túl tudományos, sokkal inkább politikai projekt.

Tovább a cikkhez
Fülledt japán nyár (francia forrás)

1964-ben októberben rendezték meg az Olimpiát a szélsőséges japán időjárás miatt. A 30+ fokos hőmérséklet és a 70%-os páratartalom jelenleg is nagy kihívás elé állítja az országot. Emellett a vízminőséget is helyre kell állítania Japánnak, hogy a sportolók megfelelő környezetben a maximumot tudják kihozni magukból. Nagy kihívás előtt állnak.

Tovább a cikkhez