Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

A HOLD Alapkezelő befektetési igazgatóját is kérdezték a válság gazdasági hatásairól és a kormány gazdaságélénkítő programjáról.

A koronavírus negatív egészségügyi és gazdasági hatásai mellett mentál higiéniás problémákat is okoz. Kik a legveszélyeztetettebbek?

Zsiday Viktor a koronavírus szezonalitása miatt pesszimista: Nehéz telet jósol, aminek tőkepiaci kihatása is lehet, például újabb stimulusok, dollárgyengeség és pénznyomtatás formájában.

Olvasóink kérdéseire válaszoltunk Magyarország gazdasági helyzetére vonatkozóan, valamint a hazai megtakarítói piacon található lehetőségeket illetően.

Dr. Doom gondolatai a koronavírus utáni kockázatokról és lehetséges sokkokról, melyek hatására tökéletes világgazdasági vihar keletkezhet.

Tovább a cikkhez
HOLD Podcast ajánló

A füstbe ment Tesla short, a Graphisoft tőzsdei sztorija, a menetrendszerű Brexit, superforecasterek és még sok más érdekes téma az eheti podcastunkban.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

A filantróp tevékenységek során a gazdagoktól a szegényekhez kerül a vagyon. Hogy lehet mégis, hogy amerikában az adományok mindössze 20 százaléka kerül a szegényekhez?

A tavaszi teljes gazdasági leállás ellenére a konténerhajó piacon rekord profitokra számítanak az elemzők. Közrejátszik az olcsó olaj, a megnövekedett online kereskedelem és az átalakuló logisztika.

Amerikai elnököket konjunktúrában újraválasztják, de válságok során elbuknak. Trump egyetlen esélye egy új fiskális élénkítő csomag, mégsem akarja keresztülvinni a házon, mert ahhoz el kéne ismernie, hogy a világ legnagyobb gazdasága válságban van.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Az óriás, akire pozitívan hat a vírus: az Amazon 100.000 embert készül felvenni idén, a Covid hatására megnövekedett forgalom miatt.

A vírus ellenére is optimistán látja a sportfogadások jövőjét a Caesars CEO-ja. „Új” piac a jelenleg opciókban kereskedő Robin Hooderek számára?

Továbbra is borúsak a kilátások az európai autógyártók számára, ami súlyos leépítésekhez vezet.

Tovább a cikkhez
Kultúra

A tőzsdei árfolyamok nem csak akkor szépek, ha a pozíciónknak megfelelő irányba mennek. Egy amerikai nő Stoxart nevű Instagram oldalán kreál képeket az árfolyamok kiszínezésével.

Tovább a cikkhez