Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

A fokozatos szigorítással csak késésekkel reagálunk a vírus eszkalálódására, ezért érdemes lenne megpróbálni egy előre kommunikált és összehangolt bezárkózást. Legyen mindnekinek őszi szünete!

A világgazdaság adósságának elképesztő ütemű növekedése jelentős kockázatot hordoz magában, így növekvő inflációs és magas volatilitású időszak állhat előttünk.

A kanadai Nipissing egyetem tömegpszichológiával foglalkozó tanára adott interjút, az ázsiai és nyugati válságkezelési módszerek közötti különbségekről.

Ha biztosan nyerni szeretnél egy IPO-n, akkor adj be vételi megbízást a tőzsdére lépő vállalat részvényére és legyen a neved Goldman Sachs.

Tovább a cikkhez
PODCAST ajánljó

Podcast különkiadás az oktatásról. Miért ezen múlik egy ország sikeressége és mit kéne Magyarországnak tenni, hogy javuljon a színvonal?

Leigh Goering, az egyik legsikeresebb energiapiaci elemző, egy energiaipari válságot prognosztizál és elmondja, miért vonzóak most a szektor részvényei.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Óriási rali a nagy növekedésű kis kapitalizációjú japán részvényekben. Az őket tömörítő index 55 százalékot emelkedett YTD.

Ezért veszélyes, a tőkeáttételes ETF-ek tartása magas volatilitású időszakokban.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Mióta a Microsoft kijött 2001-ben az Xbox konzollal, a legnagyobb amerikai játékgyártók egyenlő súlyozású kosarával 1700 százalék hozamot lehetett elérni szemben az S&P 500 330 százalékával.

Tovább a cikkhez
Kultúra

Megalkotni valami, ami pillanatokon belül eltűnik. Andres Amador átéli művei pusztulását, amikor végignézi, ahogy a tenger elmossa a homokba rajzolt alkotásait. A művésszel készült interjút is ajánljuk.

Interjú Jászberényi Sándorral, aki A lélek legszebb éjszakája című novelláskötete után, új könyvéről, a Varjúkirályról beszél.

Tovább a cikkhez