Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

George W. Bush tanácsadója és beszédírója szerint, ugyanolyan „haveri” vad kapitalizmus alakul ki az USA-ban, mint amilyen néhány kelet-európai, populista vezetésű országban kialakult.

Valóban szigorú az MNB, vagy valójában ugyanazt teszi, mint a többi fejlett piaci jegybank?

Kiszorítási hatás a lengyel tőzsdén: mi történik, ha bekerül a fix elemszámú indexbe hatalmas súllyal egy sztárpapír?

Miért akarják még a Wall Street nagytőkései is inkább a baloldal győzelmét, mint a számukra kedvezőbb programmal kampányoló Trump újraválasztását?

Tovább a cikkhez
PODCAST ajánljó

A populizmus alkonyáról, a németek pánikvásárlásáról, és a felnőttfilm ipar részvényvásárlásra buzdító kampányáról beszélgetnek podcastereink.

A Clocktower Group vezető stratégája elemzi az amerikai elnökválasztást, valamint beszél a részvénypiacokról, kamatokról, tech cégek elképesztő teljesítményéről.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Mit jelent a koronavírus a fogyasztói szokásokra és kik a fő nyertesei/vesztesei az átalakuló trendeknek.

A világ legnagyobb IPO-ján elég 3 hongkongi dollárt letétbe helyezni, hogy 100 dollár értékben vehessenek részvényt. A 33-szoros tőkeáttételnél kevés veszélyesebb tőkepiaci ügyletet tudok elképzelni.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Kína kétszer annyi széndioxidot bocsájt ki mint az USA és háromszor annyit mint EU, ennek ellenére szénmentes gazdaságot ígérnek 2060-ra.

A rekordgyenge forint idején, azaz magyar emberek vásárlóerejének elképesztő csökkentésekor felmerül a kérdés, hogy mikor lesz nálunk is euró.

Tovább a cikkhez