Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Szabó László a jogállamiság feltételeihez kötött EU-s pénzekről és a magyar vétóról mondja el véleményét.

Egyre jobban körvonalazódik, hogy a bitcoin a digitális arany szerepét tölti be a világgazdaságban. Kereskedelmi bankok, magánbefektetők és befektetési alapok is veszik, már csak a jegybankok hiányoznak a sorból?

Hogy áll a bitcoin vs. arany fogadás most, hogy a bitcoin átlépte a 16500 dolláros szintet?

Tovább a cikkhez
VALUE hét

Ezen a héten a value és growth részvények teljesítményét hasonlítjuk össze és bemutatjuk olvasóinknak az általunk követett értékalapú befektetési szemléletet.

Zoom, Tesla, Mastercard vs. Volkswagen, Telekom, Deutsche Bank. Ön mibe fektetne 3-5 éves időtávon? Értékalapú befektetések bemutatása Móricz Dániel befektetési igazgatónk tollából.

Miben különbözik egy value és growth befektető? Melyikük a pesszimistább és melyikük kontrariánus, azaz ki fogad a piac ellen?

A growth részvények utóbbi 10 éves felülteljesítésének okai között vizsgálódva, egyszerű példán keresztül szemléltetjük, hogy a hozamcsökkenés miért tett jót a growth részvényeknek.

A befektetői pszichológia csapdái és az irracionális magatartás az algoritmikus kereskedés elterjedése ellenére sem tűnnek el a piacot befolyásoló tényezők közül.

Történelmi visszatekintés, amikor a growth részvények felülteljesítették a value-t. A cikk végére világos lesz, miért kell türelmesnek lenni amikor a value nem működik.

Tovább a cikkhez
PODCAST ajánljó

Value hét, value év és a value befektetés előnyei. Ez a hét az értékalapú befektetésről szól, mely podcastünkben is megmutatkozik sok más téma mellett.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

A Barron’s befektetési szakértői szerint ezt a 20 részvényt nem szabad kihagyni a portfóliónkból.

A Tesla S&P 500 indexbe való bekerülését más részvények láthatják a kárát, hiszen a súlyok megtartása miatt eladási nyomás alá kerülnek.

Tovább a cikkhez