Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

A holdblog első kérdőívének eredményeit összegezzük, melyből kiderül, hogy olvasóink között nincs uralkodó vélemény a következő nyaralás időzítésével kapcsolatban

Igazságosan indult a vakcina elosztásának terve a különböző országok között, mégis kialakulhat oltóanyag hiány a szegényebb országokban egy anomáliának köszönhetően.

A fiatalok alkalmazkodnak az idősebb generációhoz vagy az idősek alkalmazkodnak a fiatalokhoz? Interjú Jay Jacobs-szal, a Global X nevű amerikai pénzügyi tanácsadó cég stratégiai kutatórészlegének vezetőjével.

Tovább a cikkhez
VALUE hét

Már a dotcom buborék idején is utált dohányipari szektor részvényei elképesztő mértékben teljesítették alul a Nasdaq technológiai indexet. Mi történt 2000 februárjában?

A 11 fő szektoron belül 7-ben teljesítettek jobban a növekedési részvények a value részvényeknél és a 7-ből csak technológia volt az, ahol ez kimagasló mértékben történt.

A legyőzhetetlennek hitt Nifty-fifty részvények bukása megmutatja, hogy a jelenleg legbiztosabbnak tűnő technológiai szektor részvényeit is érheti meglepetés.

A mútlbeli példák és a growth vs. value szempontok bemutatása után, egy jelenkori példán szemléltetjük, hogy miben reménykedhet a trendi Allegro befektetője és az unalmas Magyar Telekom részvényese.

Cikksorozatunk utolsó részében Móricz Dániel, befektetési igazgató foglalja össze, hogy milyen érvek szólnak a value és a milyen érvek szólnak a growth részvények mellett a következő 10 évre.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Hiába ment új csúcsra az S&P500, a befektetők továbbra is aggódnak, amit az opciókból visszaszámított volatilitás index tartósan 20 százalék feletti szinten maradása jelez.

Dilemma: megvegyük-e a világ magasan legdrágább autógyártóját (540mrd USD piaci kapitalizáció), ha tudjuk, hogy Dec. 21-én kb 70milliárd dollárnyi részvényre lesz kereslet az S&P 500 indexbe bekerülése által?

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Már a Black Friday sem a régi: évről évre csökken a Black Friday napon eladott termékek mennyisége az e-kereskedelem hatására.

Az amerikai gazdaság sokkal jobban teljesített ebben a rettenetes évben, mint a világ más vezető gazdaságai. Hogy sikerült ez nekik?

Tovább a cikkhez