Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Egy nyerő időszak esetén túlértékelhetjük saját befektetői tudásunkat, ami kijózanító pofonokhoz vezetett. Az átlagembert ezek a bukások visszavetik, míg a legjobb befektetők tanulnak és profitálnak belőlük.

Átveszik a portfóliókezelők munkáját a befektetési influenszerek?

 

Meg lehet-e győzni valakit a vakcina hasznosságáról és szükségességéről, ha a vírushelyzet jelenlegi állása sem tudta meggyőzni?

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Eheti podcastünkben a dohánygyártók, a Nifyt Fifty és a bitcoin mellett még Maradona is szóba kerül.

46%-os hozamot elérő amerikai portfóliókezelővel készült podcast, melyben betekintést nyújt a befektetési döntéshozatalába.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Shiller szerint ezúttal az amerikai részvénypiacon racionális tőzsdemámor érzékelhető, a 2009-es irracionális tőzsdemámor helyett. De meddig fűthetik az alacsony kamatok a növekedési részvények árazottságát?

A value felülteljesítéssel együtt újra népszerűek lehetnek az osztalékfizető részvények, de érdemes gondosan megválogatni őket és nem elcsábulni néhány százalékkal magasabb osztalékhozamért.

 

Tovább a cikkhez
Gazdaság

A 19. századi aranyásók mai megfelelőjének a bitcoin bányászokat tartják sokan, csakhogy ez azt jelentené, hogy a bitcoin egyenlő az elektronikus arannyal.

A rekordmagas adósságszintet csak az infláció felpörgetésével lehet csökkenteni, de pontosan mennyi adósságot halmozhat fel egy ország, ha a jegybankja megfinanszírozza?

Tovább a cikkhez