Hétvégi cikkajánló

Ember, vagy vulkán a rosszabb? Tim Cook, recesszió, FANG és fizetésemelést mindenkinek! Jó szórakozást!


Ha a részvények és a kötvények egyaránt rettenetesen drágák, akkor miért fektessek be most? Ez a cikk több ilyen kérdésre válaszol. Például megvizsgálta, hogy mi történt azzal a befektetővel, aki közvetlenül az elmúlt 45 év legnagyobb összeomlásai előtt fektetett be: nagyon jól járt.


Egy kis üldözési mániával felvezetett anti-Facebook mánia. „Ha az ember bemegy a CNBC-be és azt mondja, put opciókat vásárol a FANG részvényekre, kinevetik a stúdióból. Ami arra utal, hogy valószínűleg ez egy jó trade.”


A recesszió egy előszele, ha a hozamgörbe invertált és a Fed tovább emel. Ez alapján a következő amerikai recesszió aligha lesz 2020 előtt.


Nem az a kérdés, hogy miért ilyen lassan emelkednek a bérek. Hanem, hogy miért ilyen gyorsan. Az alkalmazottak részesedése a gazdaságból újra növekedni látszik.


Tim Cook Trumpról, a homepodról és Steve Jobs örökségéről. „Egész jó a track recordunk olyan termékek megteremtésében, amiről az emberek nem is tudták, hogy szükségük van rá.”


Egy cég, amelyik minden alkalmazottja fizetését megemelte. „A top menedzserek legfontosabb tulajdonsága nem a szakmai tudásuk. Azok hajtották a legtöbb hasznot, akik jól bántak az emberekkel és az idejüket az alkalmazottaik segítésével töltötték.”


Miközben a fejlődő piacok, élen Kínával egyre nagyobb részt jelentenek a világ GDP-jéből, a kötvénypiacuk alaposan le van maradva ezen az úton. Az eredmény: egyre nagyobb kereslet a fejlett piaci kötvényekre, egy egyre veszélyesebb zsákutca. Persze ahhoz, hogy mondjuk a kínai kötvények valós alternatívát kínáljanak a bund vevőknek, nem lesz elég a GDP növelése. Szükség lenne a befektetői bizalom növelésére, például a jogállamiságon keresztül.


Gyakran hangoztatott kritikája az ember okozta éghajlat változásnak, hogy az atmoszférában levő szén-dioxid mennyiségét egy-egy vulkánkitörés jobban befolyásolja, mint az emberi tevékenység. Ez a cikk utánajár. Emberiség: évi 29 milliárd tonna – Vulkánok: évi 0,65 milliárd tonna.


Kardszárnyú delfin vs. nagy fehér cápa. Mármint tényleg.