jún.
24
2017

Hétvégi cikkajánló

E heti ajánlónkban Kanada sokadszor, Nord Stream 2 először, magyar bérek, szellemváros és mi van az élet után? Jó szórakozást!


Májusban rég nem látott értékesítés-csökkenés a kanadai lakáspiacon. Úgyhogy az árak már csak 20-30%-kal emelkedtek tavalyhoz képest. Ez a lufi nagyot fog szólni.


De nem csak Kanadában látunk buborékot. Hanem MINDENHOL.


Egy példa arra, hogyan lesz egyszer minden a Google-é. A héten éppen a legnagyobb álláskereső oldal lett.


Egy jó összefoglalója a Nord Stream 2 szövevényes és sajátságos érdekviszonyainak, ahol az EU és az USA szövetkezik a német–orosz érdektengely ellen.


Még egy cikk az energiaipar jövőjéről, amiben valamiért megint nem az atomenergia van fókuszban. Nemhogy a szénerőműveknek, de még a gázerőműveknek sem lesz esélyük a napenergiával szemben.


A feldolgozóiparban Németországban 100 eurónyi munkaerőköltségre 132 euró hozzáadott érték jut, Magyarországon 211. Ez alapján jogosnak tűnik, hogy emeljék a béreket.


Hogyan boldogíthat a pénz? Ha a saját személyiségünknek megfelelően költjük azt.


Naypyidaw, a 900 ezres, kihalt szellemváros, Mianmar „új” fővárosa. Ékes példája annak, amikor egy kormány nagyon szeretne felülről megoldani valamit. 2006-ban a helyi katonai diktatúra potom 4 milliárd dollárból átköltöztette a hétmilliós Jangonból (Rangun) a fővárost ezen frissen épített, új helyre. Legalább készülhetnek fényképek csúcsidőben, 20 sávos autópályán magányos biciklistáról.


Neil de Grasse Tyson közérthetően a tudomány nyelvén halálról, vallásról. „A különböző hitrendszerek nem kompatibilisek egymással, tehát nem lehetnek egy objektív, mindenkire érvényes igazság felé vezető ösvény alkotóelemei.”