Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

A bitcoin elvileg több áramot fogyaszt, mint egész Argentina. De több hasznot is hajt!

90 százalékos áremelkedés egy év alatt? Biztos valami szuper-részvény. Ja nem, csak egy óra, amin Snoopy fekszik.

A magyar családok egyre nagyobb mértékben adósodnak el, 2021 első felében az ingatlanhitelek mellett a fogyasztási és egyéb hitelek is megnőttek, új csúcsra küldve a nettó hitelfelvételi arányt.

Zsiday Viktor heti összefoglalójában ezúttal az elmúlt másfél év makrotrendje és a magyar vírushelyzet a téma.

Egy részvény tickere nem lehetne hatással a teljesítményére, ha a befektetőket teljesen racionálisnak tekintjük. Néhány tanulmány viszont ennek az ellenkezőjét igazolja.

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Cseh László problémája, az igazi likviditási csapda, az egyenlőtlenség megoldása, a hatékony adományozás, a borravaló értelme és még sok más érdekes téma az e heti HOLD After Hoursban

Napjainkban a szocializmus hiánygazdasága és a kapitalizmus túltermelése mögött ismert folyamatok állnak, de kinek is köszönhető ez? Beszélgetés a világhírű közgazdászról, Kornai Jánosról.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Nem véletlenül esett kétharmadára az otthoni fitnesz gépeket gyártó vállalat árfolyama. Leáldozóban a Covid alatt sikeressé vált cégeknek?

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Külső szereplők bevonása a stratégiaalkotásba adatszivárogtatás nélkül is lehetséges. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az amerikai hírszerzés álcázott projektje.

A Covid válságban is alul maradt Dél-Amerika. Honnan ered a kontinens gazdaságának gyengesége?

Tovább a cikkhez