Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Lehetséges, hogy az óriási technológiai cégek átveszik az állam hatalmát a kriptovaluta pedig leváltja a hagyományos értelembe vett pénzt? Milyen gazdasági és társadalmi változásokat idézhetnek elő ezek az innovációk?

Hogyan magyarázhatóak részvény és a kötvénypiaci mozgások? Zsiday Viktor heti összefoglalója a tőkepiaci folyamatok hátteréről.

Tovább a cikkhez
Podcast ajánló

Létezik szabad akarat? A blokklánc technológia decentralizálhatja a közösségi médiát? Podcastereink, ezúttal Szabó Dáviddal kiegészülve a tőkepiaci témák mellett ismét beleásták magukat néhány társadalmi kérdésbe is.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

130 éve a világ egyik legnagyobb vállalta, ezzel már szinte jelképpé válva, a következő években mégis három részre válik szét a General Electric.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Elégedetlen a fizetésével? Viselkedéstudományi szakemberek elmondják, min érdemes változtatnia, ha már régóta indokoltnak tartja a béremelését.

Még mindig amerikai cégek adják a világ top 100 vállalatának felét, de Kínából is egyre többen felkerülnek a listára. A cégek országok és iparágak szerinti megoszlása egy ábrán összefoglalva.

Egyre gyakrabban ismétlődő kérdés, hogy ki tehet a klímaválságról. Érdemes megvizsgálni például, hogy a jövedelmi helyzet felosztott rétegek mekkora CO2 kibocsájtásért felelősek.

Tovább a cikkhez