Hétvégi cikkajánló

Többek közt hitelminősítők, Istenek, a kiskereskedők halála és férfi/nő és norvég fizetés az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást!


Hogyan épül be a befektetés-menedzsmentbe a mesterséges intelligencia? „Hosszú távon nem az az érdekes, hogy milyen pénzügyi szolgáltató cég vagyunk, hanem hogy egyre jobban tudjuk megmagyarázni a komplexitást és egyre több területen tudjunk pontosan jósolni.”


2011-ben a Kongresszus bizottsága kimondta: „A pénzügyi válság nem lett volna a hitelminősítők nélkül.” Mi változott azóta? Semmi. „Ha a Big Three túlélte a 2008-as válságot, akkor mindent túl fog.”


Tesla, az autógyártás Apple-je, legyilkolja az autógyártás Nokiáit, mint BMW, Daimler, VW. Mi történik?


Andy Hall, az olajkereskedés „Istene” becsukta a hedge fundját, miután júniusban 30%-ot bukott. És ezzel nincs egyedül.


Nem egyedül az Amazon a hibás! „Túl sok bolt van, miközben a divat kiment a divatból. Öltöny? Csak állásinterjúkra hordja az ember, vagy ha régivágású ügyfelekkel találkozik. Ma már minden nap Jeans Friday!”


Pay gap? Milyen pay gap? Ha almát az almával hasonlítjuk össze, akkor a nők ugyanakkora fizetést kapnak, mint a férfiak.


Hogyan lehet választásokat Facebookon eldönteni? Itt a recept. A német Zöld Párt az átláthatóság kedvéért már nyilvánossá is teszi az összes hirdetését.


Norvégia, ahol senkinek sem titkos a fizetése. „Ha ennyi adót fizetsz, tudnod kell, hogy más is fizeti és azt is, hogy észszerűen költik-e.”