Hétvégi cikkajánló

A szokásos Amazon diszrupció, egy szokatlan, Trumpot védő cikk, az új NDK/NSZK és Soros György is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást!


Ha valaki tudni szeretné, hogy a kifeszített amerikai munkaerőpiac miért nem generál számottevő bérnövekedést, itt összegyűjtve láthatja a potenciális magyarázatokat.


Ez is az Amazon miatt van. A kiskereskedelmi cégek sorban vágják vissza a marketing költekezésüket, egyre nagyobb bajba sodorva a marketing cégeket.


A Herbalife és ennek részvényeit shortoló Bill Ackman élet-halál harca.


A norvég nyugdíjasoknak nem kell aggódniuk, napi 285 millió dollárt kerestek idén.


Az évszázad trade-je: amikor Soros György „bedöntötte a fontot”. „Nem ijedtünk meg, amikor a brit pénzügyminiszter bejelentette, hogy 15 milliárd dollárnyi fontot terveznek vásárolni az árfolyam védelmében, mert csak másnap annyit terveztünk eladni.”


Trumppal és volt Goldman vezetőkkel a kormánynál itt az idő, hogy újra naggyá tegyék a Goldman Sachs-ot. A közös hang: dereguláció.


Kína modernizált monetáris politikája.


Észak- és Dél-Németország az új NDK/NSZK: a déliek járnak jobb iskolákba, találnak könnyebben állást, keresnek többet és élnek tovább.


Egy érdekes cikk Trump „védelmében”. A Dilbert képregények kitalálója, Scott Adams használja a pszichológia erejét, hogy elmagyarázza, Trump miért nem olyan „rossz”, mint amilyennek látszik.


A menet közben töltődő elektromos teherautók már a jelen.