Hétvégi cikkajánló

Újra japán csoda, Dalio TED előadása, jó tanácsok piacokról és modellekről, Yellen vs. Samuelson, valamint egy National Geographic arról, hogyan működik Hollandiában a mezőgazdaság. Jó szórakozást!


Warren Buffett, az értékalapú befektetés apostola és halála.


Egyre többeknek tűnik úgy, hogy Japán elvesztegetett évtizedeinek vége.


Ray Dalio TED előadása arról, hogy hogyan működtetnek a gyakorlatban olyan munkahelyet, ahol nem minden vélemény ugyanolyan fontos (ötlet demokrácia), nem a főnök véleménye a legfontosabb (ötlet autokrácia), hanem a legjobb vélemény a legfontosabb (ötlet meritokrácia).


Minden modell rossz, a gyakorlati kérdés az, hogy mennyire lehetnek rosszak ahhoz, hogy azért még használhatók legyenek.


36 nyilvánvaló igazság azoknak, akik részvénypiacokon fektetnek be. A buy and hold akkor működik, ha piaci esésekkor mindkettőt csinálja az ember.

Az expanziók nem halnak meg végelgyengülésben – mondta Janet Yellen.

De, és ha valaki mást állít, az azt a hamis ígéretet hordozza magában, hogy létezik egy olyan ideális politikai mix, ami a gazdasági növekedést végteleníteni tudja – mondta Robert Samuelson. Mindennek lassan két éve.


Hogyan vált az apró Hollandia a világ második legnagyobb élelmiszer exportőrévé? „Kétszer annyi élelmiszer, feleannyi erőforrást felhasználva!” A National Geographic gyönyörű cikke.


A faék egyszerűségű balta már nem faék egyszerűségű!