Hétvégi cikkajánló

Kezdődik 2018, Venezuela, a repülés jövője és a szokásos témák, mint a kiskereskedelem jövője, vagy klímaváltozás szokatlanul optimistán az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást!


A GMO is számolgatott FANG témában. Nem lehet csak ezekkel a részvényekkel magyarázni, hogy drága a részvénypiac.


Közeleg az év vége, kezdődnek a jövő évi jóslatok. A Goldman szerint a fejlődő piacoknak lesz jó éve. Speciel idén is az volt. Viszont tavaly meg is jósolták.


Ez a vélemény is arról szól, miért nem kell Kína adósságállománya miatt aggódni. „A legérdekesebb dolog, amit idén láttam, hogy Kína Németország elsőszámú kereskedelmi partnerévé vált”.


Itt pedig egy egész évtizednyi részvénypiaci hozamvárakozás a Vanguard alapítójától: éves 4%. Citadella kommentje: túl optimista.


Néhány bűn, amit a grafikonokkal lehet elkövetni. Hasznos lehet politikai cikkekhez is.


Venezuelával mi is sokat foglalkozunk. Más is. Hogyan válnak a chavezi utat éltető csoportokból a chavezi utat megvető csoportok a világban?


Egy ritka, optimista cikk a klímaváltozással kapcsolatban. „Ha lineáris javulást látnánk, azt mondanám, nagyszerű, de nem lesz elég. Azonban az a helyzet, hogy exponenciális javulást látunk és ez nagy reményre ad okot”


És egy ritka, optimista cikk a kiskereskedelmi hálózatok Amazon által fenyegetett jövőjéről. A piaci verseny nem a világvége, hanem a piaci adaptáció, a fejlődés kezdete. „Nem a kereskedelmi formával, hanem a kivitelezéssel van a baj.”


Ha valaki (szó szerint!) betekintést szeretne nyerni a repterek jövőjébe, ide repüljön!