dec.
30
2017

Hétvégi cikkajánló

Az idei év, sőt a jövő összefoglalója is több cikkben, Amazon, Wizz Air és sebeiket nyalogató befektetési guruk az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást és persze boldog új évet kívánunk!


Most ennek van szezonja: A 2017-es év grafikonokban, a világ leggazdagabbjainak jól ment és 99 ok, amiért 2017 egy nagyszerű év volt.
Ennek nincs szezonja, de remek összefoglalása annak, hogy miért vagyunk nagy bajban, jól kiegészítve az előző cikket. „Az intézményrendszer, amelynek az elkövetkező válságokkal kell megbirkóznia, nagyon hasonlít arra, ami 1914 nyarán tragikus csődöt mondott. Miközben a válságok sebessége az akkorinak ezerszerese, a potenciális hatása pedig a millió/milliárdszorosa.”


Az alacsony volatilitás azt jelenti, hogy a befektetők bölcsebbek lettek? „Egy megoldási javaslat: a szerencsejátékos típus mind bitcoint tradel.”


Hogyan készül Ray Dalio és a Bridgewater az új évre? „Ha nincs 5-10 százaléknyi arany a befektetéseid között, akkor azt ajánljuk, gondold át!”


Druckenmiller, egy másik neves befektető is aggódik, pláne a 2017-es éve után. „Idén csak ki kellett kelni az ágyból és a 20-30% emelkedés, gazdagodás garantált volt. Úgy tűnik, rossz lábbal keltem ki az ágyból.


Egy verseny, amiben nem az Amazon vezet. Kínában már nyílnak az első eladó nélküli boltok, miközben az Amazon ilyen típusú próbaüzlete egyelőre kudarcnak látszik.


Hogyan látja Váradi József, a Wizz Air alapítója az európai légiközlekedési piac jövőjét? „Az EU-ban van is egy elköteleződés a konszolidáció irányába, de nem elég konzekvens. A Malévnál például az volt az EU, de nem minden esetben az.”


A migrációról gazdasági szempontból (is). A szokásosnál őszintébben.