Hétvégi cikkajánló

Többek közt olcsó egészségügy, GE és Kína több szempontból is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást!

Ezen a héten is folytatódott az Inforádiós vitaműsorunk, ezúttal a költségvetés és az államháztartás helyzete volt a téma. Itt és a korábbi adások mellett már a hangfájlok is megtalálhatók.

Újabb Amazon diszrupció: ezúttal az egészségügyi részvények remegtek meg az alacsony költséggel működő potenciális vetélytárs hírére. Elég a Vanguardra tekinteni, hogy lássuk, mi lehet ebből.


Szárnyalnak az árfolyamok, kivéve a GE-t. Hogyan vált ikonból katyvasszá?


Érdekes, hogy míg a befektetési világban Kína közelgő gazdasági „összeomlása” látszik evidenciának, addig a szélesebb világban Kína felemelkedése az, ami az egyetlen valóság. Abban a világban egy olyan cím, hogy „Kína felemelkedésének vége”, még figyelemfelkeltő.


Sokan próbálják magyarázni, hogy miért nem nőnek jobban a bérek az Egyesült Államokban. Eszerint a cikk szerint nem is kéne jobban.


Kína a gén-szerkesztésben az élre tört, csak azért, mert az Egyesült Államokban két év, míg a hatóság jóváhagy egy procedúrát. Annak minden hátrányaival és előnyeivel.


Most már az árfolyamokon is kezd látszani, hogy mindenhol aggódnak a buborékok miatt. Még a mesterséges intelligencia területén is.


Migrációról, talán kicsit objektívebben a szokásosnál. Olyan kérdésekkel, mint lehet-e társadalmat létrehozni politikával és piaccal, vagy szükség van hozzá egyfajta előzetes kötődésre?