Hétvégi cikkajánló

Alapkezelés, Venezuela, populizmus és ismét felbukkan a Harvard az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást!


Az aktív és passzív alapkezelés útvesztői. Mitől jobb az egyik, mitől a másik és mi a helyzet kötvények esetén? „Az a kötvénykezelő, aki felülteljesíti a kötvénypiacot, valójában nem alkalmas portfólió diverzifikálásra.”


Egy kutatás szerint az alapkezelő alacsony tesztoszteron szintje segít a hozamokon. Nálunk hölgyek is ülnek a portfóliókezelőknél.


A Harvard Alapítvány küzdelméről már mi is írtunk, most viszont egy ragyogó példáját szállítják a kisbefektetői mámorra: itt az ideje drasztikusan felülsúlyozni az S&P500-at, hiszen ha 2008 óta felülsúlyoznánk…


Egy „érték alapú” vállalatvezető hozzáállása a jelenlegi, amerikai befektetési, beruházási, gazdasági Kánaánhoz: „Megvárjuk, hogy a versenytársaink költségvetése elszálljon, a technológiai buborék kidurranjon és amikor 2019-ben eljön a recesszió, akkor fogunk terjeszkedni, miközben a többiek nem tudnak.”


A világ legnagyobb olajtartaléka + egyre több demagógia, ellenségkép és szocializmus = éhezéstől összeeső állami alkalmazottak. Akik a kormány szerint árulók.


Az önvezető autók által használandó térképek készítésének helyzetéről egy összefoglaló. Las Vegast már vagy 50 cég feltérképezte, hogy nehogy ezt a versenyt is a Google nyerje.


Miért nincs Japánban populizmus? „Ahhoz, hogy demagógiával fel lehessen kavarni külföldiekkel, kozmopolitákkal, értelmiséggel vagy liberálisokkal szembeni elkeseredettséget, széles és nyilvánvaló vagyoni, kulturális és oktatási szakadéknak kell lennie.”


Az is jól mutatja, hogy mekkora bajok vannak a demokráciával, hogy a vevők azt a boltot választják, amelyik átvágja őket. „Soha senki nem ment azzal tönkre, hogy alulbecsülte az amerikai lakosság intelligenciáját.”


E heti Delta rovatunkban ízelítőt kaphatunk arról, hol tart a kiterjesztett valóság.