Hétvégi cikkajánló

Warren Buffett, nők és férfiak, valamint a Bábel-hal is e heti ajánlónkban. Jó szórakozást!


Inforádiós adássorozatunk utolsó, nyolcadik részéhez érkeztünk. A téma ezúttal az volt, hogy mit tanultunk a válságból. És mit nem.

A Berkshire Hathaway éves levele: akkor leszünk vidámabbak, ha a hatalmas készpénzállományunkat lesz mire költeni. De még az árazás nagymestere is belefut ilyen hibába: Warren Buffett egy éve próbálja eladni a házát.


Az oktatásra pénzt költeni teljesen értelmetlen, ugyanis az egyetlen haszna, hogy felbélyegzi a tanulót és üzen a munkaadónak: aki jól végezte „dolgát” az oktatás értelmetlen útvesztőjében, az nálunk is jól fogja.


Annak a fejlett világi törekvésnek, hogy minél nagyobb arányban üljenek az igazgatótanácsokban nők, az az egyik eredménye, hogy az erre alkalmas nők iránt óriási a kereslet. Megszületett az „aranyszoknya” kifejezés – azokra a nőkre alkalmazzák, akik háromnál több IT-nek is tagjai. Ők a női IT-tagok 19%-át teszik ki a nagyobb tőzsdei cégek körében. Igaz, a férfiaknál is 15% az ilyenek aránya.


A brit „államügyészség” elkezdett kiváló munkát végezni. De feltétlenül hasznos olyan vállalatok életét megnehezíteni, amelyek britek ezreit alkalmazzák?


2018 tíz nagy technológiai áttörése. Köztük Douglas Adams Bábel-hala!


Steve Pinker videón magyarázza, mit is jelent a várható élettartam, és hogy miért sokkal jobb hely a világ ma, mint korábban bármikor.