Már.
24
2018

Hétvégi cikkajánló

Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást!


Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még évtizedekig működhetett, de a kriptodevizák esetén már csak hónapjai voltak a kockázati alapoknak.


Amíg a volatilitás stabilan vissza nem tér, továbbra is vonzó lesz a passzív menedzsment.


Itt a Dropbox tőzsdei bevezetésének története a finanszírozók szempontjából. Utólag könnyű kitölteni a lottó ötöst.


Saját kijelzőt gyártana az Apple? Zuhannak is a beszállítók.


Meglepő pillanat: az EU az egyik legdinamikusabb szervezet az adóelkerülés és az Amazon/Google-hatás kiszűrésére. Három százalék bevételarányos adót terveznek bevezetni az alapján, hogy a felhasználó hol használja a szolgáltatást.


Információs érából a reputációs érába. Ma már egy érett hírfogyasztónak nem a valóságtartalmát kell vizsgálnia egy hírnek, hanem annak reputációs nyomvonalát.


Hosszú még az út a teljes önvezetésig. „Egy taxisofőr vett észre egy önvezető GMC autót, odament és elkezdte az első ablakot ütögetni. Senki nem sérült meg, az autó pedig nagyvonalúan nem jelentette az esetet a rendőrségnek.”


Egészen friss hír a dízelháború világából. Mégis lehet jövője a dízelnek? „Világos volt, hogy ha valaki meg tudja oldani, az Jonathan. Adtunk neki pénzt és labort, hogy menj és csináld meg. Megcsinálta.”


Eddig csak a szerencsében bízhattunk, hogy a becsapódó meteorok nyomán ne ismétlődjön meg a dinoszaurusz baleset. Most már egy kicsit a NASA-ban is. Apropó, ha valaki – a cikk írójához hasonlóan – nem tudná, mi a különbség az aszteroida és a meteor közt, a NASA elmagyarázza.