Sze.
28
2018

Hétvégi cikkajánló

10 éves a Lehman-csőd

A tanulságokról sok cikk született. Felüdülésnek itt van egy, ami a témában íródott legrosszabb cikkeket szemlézi. Ez pedig egy régebbi, az előbbivel rezonáló Alapblog cikk.

Tovább a cikkhez
Az Amazon-hatás

Forbes interjú Jeff Bezos-val.  „Még mindig az internet első napját írjuk és az Amazon csak most indul.” És jobban járunk, ha ő szervez óvodákat, vagy inkább csak meg kéne adóztatni?

És a másik oldal: hogyan válnak a technológiai óriások a verseny korlátaivá?

Tovább a cikkhez
És az Uber-hatás

A 2013-ban még 1500 dollárt kereső Uber sofőrök 2017-ben már csak 800-at kaptak havonta, bár ez lehet csak annak az eredménye, hogy kevesebben csinálják főállásban.

Tovább a cikkhez
Paks 2 rovatunkból

Nem csak Elon Musk dolgozik gőzerővel az energiatárolás hatékonyságának javításán, hanem több kaliforniai milliárdos is. Patrick Soon-Shiong állítása szerint nagy áttörést értek el cink alapú elemekkel. „Megváltoztathat és létrehozhat egész iparágakat csak a szél, a nap és a levegő energiájának felhasználásával.”

Tovább a cikkhez
Brexit rovat

Egy szélesebb területen is jól használható filozófiai érvelés Jeremy Corbyn antiszemitizmusával vagy annak hiányával kapcsolatban. „Ne azon vitatkozz, hogy az üres erdőben kidőlő fa „ad-e ki hangot”, hanem azon, hogy kelt-e léghullámokat, illetve audio élményeket.”

Tovább a cikkhez
Progresszió

Az NBA játékosok egyre jobban dobnak hárompontost. Mondják is, de nem kell nekik elhinni, a számok is ezt bizonyítják.

Tovább a cikkhez