Hétvégi cikkajánló

Újra Párbeszéd a gazdaságról

Újabb nyolc adása lesz az Inforádióval és az MNB-vel közös műsorunknak. Az elsőben a válság óta eltelt 10 év tapasztalatairól beszélgettünk.

Tovább a cikkhez
Nagy Esés Van!

Sokakat megihletett az e heti részvénypiaci turbulencia. Itt egy magyarázat: „egyszerűen néha így viselkednek a piacok.” Viszont utólag könnyű megmagyarázni.

Tovább a cikkhez
Nagy esés lesz

Ami tíz éve a subprime, az most a vállalati hitelpiac. A hitelminősítők szerint nincs ok az aggodalomra.

Tovább a cikkhez
Nagy esés volt

De nem csak a tőzsdén lehet bukni, hanem fenyőerdőkkel is.

Tovább a cikkhez
Befektetési hibák

„Vannak olyan befektetők, akik azt hiszik, hogy a befektetésért fizetett árnak szerepet kellene játszania abban a döntésben, hogy mi legyen e befektetés jövője.”

Tovább a cikkhez
Az új washingtoni konszenzus

A költségvetési hiány miatt már nem aggódunk. Különben is, hogy lehet, hogy mindig csak a szociális programokra nincs fedezet, de adócsökkentésre van?

Tovább a cikkhez
Kínai telefont Afrikába

Hogyan előzte meg egy kínai gyártó a nevesebb okostelefonokat Afrikában? Például sötétebb bőrre optimalizált szelfikamerával.

Tovább a cikkhez
Thuküdidész csapdája

Világtörténelmi visszatekintés azokról a helyzetekről, amikor egy felemelkedő hatalom konfliktusba került az uralkodó hatalommal. Mint Kína az Egyesült Államokkal.

Tovább a cikkhez
A leghosszabb repülőút

A 100 dolláros olajár megölte, most azonban ismét gyarapodnak a fél Földet átrepülő utak. Hogy lehet azt 18 óráig bírni? Minimum első osztályon, úgyhogy turista osztály nem is lesz.

Tovább a cikkhez