Hétvégi cikkajánló

Jó szórakozást!

Világvége

A clevelandi Fednél megvizsgálták, hogy vajon az, hogy most ilyen hosszú és nagy gazdasági konjunktúrát látunk, óriási recessziót jósol-e. Ők arra jutottak, hogy nem, mert ez sokkal inkább annak a következménye, hogy a megelőző recesszió óriási volt.

Törökországban elnöki utasításra az állami hatóságok külön vizsgálják a túlzott áremeléseket. A kiskereskedők inkább leveszik a polcokról a sokat drágult termékeket. A hivatalos infláció csökken, de a hiány nő.

A piaci árazás jóval magasabb, mint öt éve, a globális gazdasági ciklus a végéhez közelít, de a befektetők kedvezőnek látják a közép-európai gazdasági kilátásokat.

Tovább a cikkhez
Legyünk kritikusak, főleg magunkkal szemben!

Vigyázzunk, mert ha csak olyan embereket hallgatunk meg, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi, akkor elveszítjük a kritikus gondolkozás képességét. Mindennel szemben van ellenérv.

Az általánosítás is veszélyes lehet, különösen a befektetések világában.

Tovább a cikkhez
Weed versus greed

Könnyű volt nemet mondani a marihuánához kapcsolható területeknek addig, amíg azok jelentéktelenek voltak. Most, hogy az Egyesült Államok egyre nagyobb részén legális, már a Wall Street sem maradhat absztinens.

Tovább a cikkhez
Torrent reneszánsz

Mivel egyre több az olyan exkluzív tartalom, amihez csak egy-egy csatorna saját előfizetésével lehet hozzáférni, ezért már az előfizetésre hajlamosak is kezdik bedobni a törülközőt és visszatérni a jól bevált torrentezéshez.

Tovább a cikkhez
Holdas hírek

Ha minden igaz, 2025 után regolitot bányásznak majd a Holdon, amire a CNN beszámolója szerint  azért van szükség, mert a törmelékből oxigént, valamint vizet lehet kinyerni. Így az asztronauták több időt tölthetnének majd az égitesten, és a hosszabb űrutazásra való felkészülés, továbbá időigényes kísérletek elvégzése is könnyebbé válna.

Tovább a cikkhez