Hétvégi cikkajánló (betekintéssel!)

Ezúttal kicsit mélyebb betekintést adunk az ajánlott tartalmakba, amivel a cikkek elolvasását talán már meg is lehet spórolni. De nem érdemes. Jó szórakozást!


A buy-the-dip már pavlovi reflexszé vált.

„A piaci sokkok korábban a növekvő bizonytalanság jelei voltak, ma már csak mint alfa lehetőségre tekintenek a befektetők.”


Lehet, hogy a kisbefektetők nem utálják ezt a bull piacot, de nem is bíznak benne.

Miközben a professzionális befektetők túlnyomórészt optimisták a bikapiaccal kapcsolatban, a lakosság még mindig törékenynek látja. Ugyan a szokás azt mutatja, hogy nemigen lehet piaci tető anélkül, hogy a kisbefektetők benne ne lennének nyakig, jelenleg nem biztos, hogy ez a helyzet.


Bitcoin és Ethereum rali a címlapokon. Ebből esés lesz.


Miért van annyi inkompetens férfi vezető pozícióban a nők kárára?
A rövid válasz: a vezető pozíció megszerzéséhez nem csak hogy egészen más tulajdonságokra van szükség, mint annak a munkának a jó elvégzéséhez, de az előbbihez szükséges tulajdonságok gyakran az utóbbihoz szükséges tulajdonságok hiányát is jelentik. A férfiak pedig a pozíció megszerzéséhez szükséges tulajdonságok terén, mint karizma, arrogancia vagy önbizalom, előnyben vannak.


Versenyfutás a tehetségért, amiben még a hedge fundok is hátrányban vannak. Bepillantás abba a küzdelembe, amit a legnagyobb technológiai és pénzügyi cégek folytatnak a tehetségek megnyeréséért. Például olyan – korábban elképzelhetetlen – dolgok történnek, hogy a Man Group publikussá teszi a kereskedési adatbázisát, ugyanis a technológiai szakértők jobban szeretik az akadémia kollaboratív környezetét a hedge fundok bezárkózásánál.


Ebben a jelenlegi, zöld energiaforradalomról nagyon jó áttekintést adó cikkben furcsa módon a nukleáris energia csak egy, a régmúltból vett példaként van megemlítve…
„Még egy ok a zöld forradalom gyorsulására, hogy ahogy javul a technológia és zuhannak a költségek, úgy lesz egyre kisebb szükség a szubvencióra.”


Miért olyan nehéz beismerni, ha hibáztunk? Természetesen a kognitív disszonancia van a háttérben.

„Bizonyos értelemben a bocsánatkérés hatalmat ad a fogadónak. Kutatások kimutatták, hogy azok, akik nem kértek elnézést, nagyobb hatalommal és önbecsüléssel jöttek ki a helyzetből, mint azok, akik igen.”


Mi a baj a startup cégek crowdfunding gyakorlatával? A szabályozás hiánya oda vezet, hogy sok csaló cég bukkan fel, ami tönkreteszi ennek a piacnak a reputációját, elidegenítve tőle a potenciális szponzorokat.