Hírcsokor

Facebook újratervezés: kisebb hangsúly a nyilvános kommunikációra, a hírfolyamra és több a privát csoportokra és csatornákra, ahol a hazugságterjesztők és manipulátorok ellen is könnyebb harcolni. Próbálkozás a forradalmi applikáció káros mellékhatásaiak megnyírbálására és igazodás a változó fogyasztói szokásokhoz, amelyek több és biztonságosabb privát szférát igényelnek. Ha nem változol, meghalsz.

Venezuela: újabb fázis az örökös végjátékban, fegyveres harcok, polgárháború közeli állapotok a „munka ünnepére”. A diktátor már állítólag majdnem elrepült Kubába, de aztán orosz meggyőzésre maradt. 63% recesszió, 10 000 000% infláció sem elég, hogy a lakosság által korábban négyszer is dalolva megszavazott államosító szocialista rezsim eltűnjön végre a pokol fenekére?

 

Észtország, szélsőjobb miniszter egy napig volt hivatalban, miután kiderült, hogy zongoraművész felesége karját otthoni viták során kétszer is eltörte (!). Micsoda humánerőforrás-bőség lehet szabadság- és nőgyűlölő populistáéknál, avagy vakkomondorok egyesüljetek.

Helyi zöldségárudában: az alkalmazott valószínűleg megelégelte, hogy ezredszer kérdezték, hogy „nyitva vagytok elsején?”, erre tegnap ezt a feliratot ragasztotta magára. Igény az volna a nyitvatartásra.

Forrás: Vakmajom a Facebookon